ჩირის საშრობი აპარატი
4 პროდუქცია
ჩვენება 1 - 4 of 4 პროდუქტი
ჩირის საშრობი აპარატი
ჩირი და ბოსტნეული ყოველთვის მოთხოვნადი იყო. მართალია, წარსულში, გაშრობის პროცესი საკმაოდ პრობლემური იყო - ამისათვის საჭირო იყო ან ღუმელის გამოყენება ან მზის შუქის. ახლა მოსავლის აღება ბევრად გამარტივდა სპეციალური ჩირის საშრობი აპარატის დახმარებით.
სტატიაში განვიხილავთ ვერტიკალური აღსრულების ყველაზე ხელმისაწვდომ და პოპულარულ ბრენდებს, არ აურიოთ ისინი ჰორიზონტალურ დეჰიდრატორებთან. მათ აქვთ განსხვავებული დიზაინი და ცხელი ჰაერის ტექნოლოგია.
ვერტიკალურ დეჰიდრატორებში ჰაერი ამოდის ქვემოდან, ხოლო ჰორიზონტალურ დეჰიდრატორებში უკანა კედლიდან ჰორიზონტალური მიმართულებით.
როგორ ავირჩიოთ საუკეთესო საშრობი უზარმაზარი მრავალფეროვნებიდან? მოდით განვსაზღვროთ 5 ფაქტორი ან წესი, რომლითაც უნდა იხელმძღვანელოთ.
ლითონი ან პლასტმასი
უპირველეს ყოვლისა, ისინი იყოფა წარმოების მასალის მიხედვით. ლითონის მოდელები უფრო ძვირია, ვიდრე მათი პლასტმასის მოდელები.
ამავე დროულად ისინი ასრულებენ იგივე ფუნქციას. ღირს თუ არა ზედმეტი თანხის დახარჯვა?
პლასტმასის საშრობები ძალიან მსუბუქი და ტრანსპორტირებადია. მართლაც კომპაქტური მოდელებია.
პლატმასის ჩირის საშრობი აპრატი ბევრად კომფორტულია თვქენი სამზრეულოსთვის,რასაც ვერ ვიტყვიტ ლითონის აპარატზე,რომელის კედელბეი ძალიან ცხელდება და შეიძ₾ება ხელებიც კი მიიწვათ,ამიტომაც მასთან ბევრად უფრო სიფრთხილე გმართებთ.
ჩირის საშრობი აპარატი მუშაობის პროცესში
ნებისმიერი საყოფაცხოვრებო ტექნიკის ძირითადი წესი არის ის, რომ თუ შეგხვდებათ მოწყობილობები, რომლებსაც რაიმე სახის პლასტმასის ან ქიმიკატების უსიამოვნო სუნი აქვთ, დაუყოვნებლივ შეამოწმეთ.ყველა მაღალი ხარისხის ელექტრო საშრობი უნდა იყოს დამზადებული საკვები კლასის პლასტმასისგან. ის არ შეიცავს ორგანიზმის მომწამვლელ ტოქსიკურ ნივთიერებებს.
შეამოწმეთ პლასტმასის ხარისხი მის სხეულზე შესაბამისი შტრიხებით
თუ ისინი ასეა, შეგიძლიათ უსაფრთხოდ გამოიყენოთ საშრობი ჯანმრთელობისთვის ზიანის მიყენების გარეშე.
იარუსების და უჯრების რაოდენობა
რა თქმა უნდა, ძალიან მოსახერხებელია პროდუქტების გაშრობისას სხვადასხვა იარუსში განლაგება. და როგორც ჩანს, რაც მეტი მათგანია, მით უკეთესი.
მაგრამ ყველაფერი არც ისე ნათელია. თითოეულ ელექტრო საშრობს აქვს გარკვეული სიმძლავრე
მაგალითად, არის 250W-350W-500W-1000W მოდელები. ასე რომ, თუ თქვენი მოდელის სიმძლავრე არის 350 W, მაშინ მაღალი ხარისხის სამუშაოსთვის მას უნდა ჰქონდეს მაქსიმუმ 4-დან 5 პლატაზე.
თავად ვენტილატორი გათბობის ელემენტით მდებარეობს ქვემოთ. შედეგად, გამოდის, რომ მათთან უფრო ახლოს მყოფი ხილი შრება. მათ გაცილებით ნაკლები დრო სჭირდებათ გაშრობის დროს, ვიდრე ზედა იარუსებზე მდებარეებს.
ამრიგად, პალეტების გაზრდით, თქვენ ნამდვილად გაზრდით პროდუქტიულობას, მაგრამ თავად გააფუჭებთ ბოსტნეულს. პირველი რიგი ძალიან მშრალი იქნება, ბოლო რიგი კი ჯერ საჭმელადაც არ არის მზად.
ამიტომ, გახსოვდეთ, რომ იდეალური საშუალო ვარიანტია 4-5 ცალი 350 ვატიანი პირდაპირი მოდელებისთვის.
ოდნავ უფრო ძვირი მოდელებისთვის ჰაერის მიწოდება გარკვეულწილად განსხვავებულია.ჰაერი თანაბრად იშლება არა სწორი ხაზით უჯრების უჯრედების მეშვეობით, არამედ კედლების კიდეების გასწვრივ ტექნოლოგიური ხვრელების მეშვეობით.შემდეგ ის გადის თითოეული უჯრის გასწვრივ ცალკე და გამოდის ცენტრში.
ძრავის სიმძლავრე
ჩირის საშრობი აპარატი იწარმოება სხვადასხვა სიმძლავრით. რაზეა დამოკიდებული ეს ძალა და რომელი უნდა აირჩიოთ?
თუ თქვენ იყენებთ მოწყობილობას პირდაპირი ნაკადის ქვედა ჰაერის მიწოდებით ბადის უჯრებში მხოლოდ ხილის, კენკრის და ბოსტნეულის გასაშრობად, ხოლო მცირე რაოდენობით, მაშინ აირჩიეთ ვარიანტები 350 ვტ-მდე.
ოდნავ განსხვავებულ მოცულობებთან და სხვა საკვებთან მუშაობისთვის საჭიროა უფრო ძლიერი მოდელები. მაგალითად, თევზის ან მარინირებული ხორცის გასაშრობად.
ამ შემთხვევაში ნაკლები დრო დასჭირდება და საკვებიც უკეთესი ხარისხის იქნება. როდესაც თქვენი არჩევანი არის მოდელებზე ჰაერის გვერდითი განაწილებით, მაშინ ვარიანტები 500W-დან 1000W-მდე უფრო მრავალმხრივია.
დამატებითი ფუნქციები
თითოეულ ჩირის საშრობ აპარატს, მისი ღირებულებიდან გამომდინარე, აქვს დამატებითი კონტროლის ფუნქციები. ძალიან ხშირად, სამზარეულოს ტექნიკის არჩევისას, ბევრი ექსპერტი ამტკიცებს, რომ დამატებითი ფუნქციები აქ განსაკუთრებით არ არის მნიშვნელოვანი.
თუ არ გსურთ ზედმეტი გადახდა, მაშინ არ უნდა შეხედოთ ლამაზ და ჭკვიან მოდელებს.
მაგრამ ჩირის საშრობი სხვა ამბავია. აქ დამატებითი ხარჯები არა მარტო დაზოგავს მომავალში, არამედ პროდუქტებს უფრო გემრიელს გახდის.
აქ არის ის მახასიათებლები, რომელსაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ:
- ტაიმერი
მასთან ერთად, თქვენ არ გჭირდებათ მუდმივად გაიქცეთ სამზარეულოში და შეამოწმოთ მოწყობილობის მუშაობა. წინასწარ მომზადებულ პროდუქტებზე დაყრდნობით დანიშნეთ წინასწარ განსაზღვრული დრო და მშვიდად წადით სხვა საქმეების გასაკეთებლად.
ტაიმერის გარეშე, ზოგჯერ მართლაც შესაძლებელია პლასტმასის უჯრების გაფუჭება პლატაზე. ისინი უბრალოდ დნება
- გაგრილება
გაგრილება არის ის ფუნქცია ჩირის საშრობში,რომელშიც გლობალური გადაშრობა არ მოხდება. როდესაც ეს ფუნქცია ჩართულია, გათბობის ელემენტი გამორთულია და თბილი ჰაერის მიწოდება ჩერდება.
იწყება გრილი ჰაერის გამოყოფა და ამით ჩირი და კენკრა სასურველ მდგომარეობამდე მიდის.
ასევე გაითვალისწინეთ, რომ ტემპერატურის კონტროლის მოდელების დაუყოვნებლივ გამორთვა შეუძლებელია. პირველ რიგში, რეგულატორი ნულამდე მიყვანილია და იწყება ცხელი გათბობის ელემენტის გაგრილება.
მხოლოდ მაშინ, როცა ჰაერი იწყებს გაციებას, შეგიძლიათ მთლიანად გამორთოთ დენი. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ან დაწვავთ გამათბობელ ელემენტს, ან დნება ქვედა ტაფა.
სტატიის ბოლოს შემიძლია დარწმუნებიტ გითხრათ,რომ ბოსტნეულისა და ხილის საშრობი ძალიან სასარგებლო, აუცილებელი და რაც მთვარია ყველაზე ბიუჯეტური მოწყობილობაა ყველა სახლში. ჯანსაღი კვება და ვიტამინების მარაგი მთელი წლის განმავლობაში ოჯახის თითოეული წევრის ჯანმრთელობის გასაღებია.