ჭურჭელი






19 პროდუქცია
ჩვენება 1 - 19 of 19 პროდუქტი
გერმანული, ჩეხური და სხვა თანამედროვე ჭურჭელი - რჩეული მაღაზია
თუ როგორი ჭურჭელი გჭირდებათ ეს დამოკიდებულია იმაზე, თუ რას და როგორ ამზადებთ, გაქვთ თუ არა ღუმელი, რამდენი ადგილია სამზარეულოში და რამდენი ადამიანია ოჯახში.
ძირითადი ჭურჭლის ნაკრები 1-2 ადამიანისთვის ასე გამოიყურება:
- 2 ტაფა - პატარა (საუზმისთვის) და საშუალო (სხვა კერძებისთვის)
- 2 ქვაბი - 1 პატარა დიპერი (ფაფა, კვერცხი, 1-2 პორცია მარცვლეული), 1 საშუალო ქვაბი წვნიანი და მაკარონი
- 1 საშუალო მართკუთხა ფორმის - ხორცის, ფრინველის ან თევზის გამოსაცხობად.
საშუალო ჭურჭლის კომპლექტი 3-4 კაციანი ოჯახისთვის, ბავშვებთან ერთად:
- 3-4 ტაფა - დავამატოთ დიდი და ღრმა (ჩაშუშვისთვის, პილაფისთვის ან ღვეზელისთვის) და პატარა ბრტყელი ( ბლინები საუზმეზე)
- 3 ქოთანი - დაამატეთ 1 დიდი სუპებისა და ბულიონებისთვის
- 2-4 საცხობი და საცხობი ტაფა - დავამატოთ დიდი ფორმა (საქონლის, შემწვარი ხორცის, გამომცხვარი ბოსტნეულისთვის), მაფინის ტაფა, მრგვალი ღვეზელის ფორმა. ბავშვებისთვის მოსამზადებლად სასარგებლოა ორმაგი ქვაბი.
მოწინავე მზარეულებისთვის:
- დაამატეთ პაელას ტაფები, ვოკები და გრილი
- დაუმატეთ სპაგეტის ქოთნები და ბრაზილები - დაბალი და განიერი ქოთნები სქელი კედლებით, რომლებშიც შეგიძლიათ მოხარშოთ, შეწვათ და გამოაცხვოთ;
- დაამატეთ ტაგინები და რამეკინები, ტორტებისა და კიშის ფორმები, მაფინები და სხვადასხვა ზომის ნამცხვრები.
კომპლექტი თუ ინდივიდუალურად?
სახლის მოწყობისა თუ დაბადების დღისთვის ჩუქნიან ჭურჭელს, რომელიც შედგება ქოთნებსა და ტაფებისგან. როგორც ჩანს, პრაქტიკულია, მაგრამ მისი ნაწილი მტვერს აგროვებს სამზარეულოს კარადაში. თუ თქვენ თვითონ იყიდით, ჯერ გაარკვიეთ რა გჭირდებათ. ჭურჭლის კომპლექტი კარგია, რადგან ამ გზით დაზოგავთ 20%-მდე ბიუჯეტს, ვიდრე თუ ყველაფერს ცალკე იყიდით. მაგრამ მხოლოდ იმ პირობით, რომ ნაკრებიდან ყველაფერი თქვენთვის სასარგებლოა. ამიტომ, თუ ცოტას მოხარშავთ, აიღეთ 2-4 ნივთისგან შემდგარი ჭურწლის კომპლექტი: ორიოდე ქვაბი, სალათი, ტაფა ან ჩაშუშული. ღირს დიდი ჭურწლის კომპლექტების აღება, როცა გინდა ყველაფერი იმავე სტილში. ეს მნიშვნელოვანია, თუ დიზაინერი მუშაობდა თქვენს ინტერიერზე და ყველა დეტალი შემთხვევით არ იყო შერჩეული. არის ბრენდები, რომლებიც ამზადებენ ბაროკოს, პროვანსულ, მაღალტექნოლოგიურ თუ ვინტაჟურ კერძებს.
ჭურჭლის ნაკრების კიდევ ერთი პლიუსი ის არის, რომ კერძები ერთმანეთში ჯდება და მოსახერხებელია მათი შენახვა. ქვაბებსა და ტაფებს ხანდახან აქვთ სახელურები, რომლებიც იკეცება ისე, რომ თაროზე დიდ ადგილს არ იკავებს. თუ მოგწონთ ექსპერიმენტები, მოძებნეთ ჭურჭლისკომპლექტები გარკვეული კერძებისთვის. მაგალითად, ვოკისთვის ან ფონდუისთვის. შეიძლება იყოს არა მხოლოდ კერძები, არამედ აქსესუარებიც - ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ მოაწყოთ თემატური წვეულება. ეს ჭურჭლის ნაკრები ასევე შესანიშნავია საჩუქრად.
თუ თქვენ ყიდულობთ ჭურჭელს ცალკე, ზოგჯერ უფრო ადვილია დაიწყო 2-3 აუცილებელი ქვაბით და მხოლოდ ამის შემდეგ იყიდო რამე შენთვის. მაგალითად, გრილი ტაფები ან ვოკები. როგორც ჩანს, ცალ-ცალკე ჭურჭლის ყიდვა კომპლექტივით მომგებიანი არ არის, მაგრამ მერე ზედმეტს ვერ მოიგებთ. რაც შეეხება სტილს, შეგიძლიათ აირჩიოთ ცალკეული ნივთები იმავე ჭურჭლის კოლექციიდან.
როგორ უნდა აირჩიოთ ქვაბების ნაკრები (გერმანული და ჩეხური ჭურჭელი)
ზომით: 0,7 ლიტრი თითო პორციაზე. თუ 1-2 ადამიანზე ამზადებთ, საკმარისია 1-1,5 ლიტრი, სამისთვის საჭიროა 2-3 ლიტრიანი ჭურჭელი და ა.შ.
ფორმის მიხედვით. სპაგეტისთვის საჭიროა ქვაბი პატარა დიამეტრით, მაგრამ მაღალი კედლებით. უმჯობესია ხორცი დაბალ გვერდებზე განიერ ჭურჭელში მოხარშოთ. დაბოლოს, პირველი კერძებისა და გვერდითი კერძებისთვის შესაფერისია საშუალო სიმაღლისა და დიამეტრის ჭურჭელი.
მასალის მიხედვით. ყველაზე პოპულარულია ფოლადისგან დამზადებული ქვაბები: ეს არის სამედიცინო ფოლადი, რომელსაც არ ეშინია დარტყმებისა და მაღალი ტემპერატურის, არ ჟანგდება და არ იჟანგება დიდი ხნის განმავლობაში. ფოლადის ჭურჭელში კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ ნებისმიერ ღუმელზე - ინდუქციური და მინის კერამიკის ჩათვლით. ემსახურება დიდხანს, თბება სწრაფად, კარგად მოითმენს ტემპერატურის ცვლილებას: შეგიძლიათ გაათბოთ გუშინდელი წვნიანი ან ჩაშუშული - გაზქურაზე, ღუმელში ან მიკროტალღურ ღუმელში. ფოლადი მოვლისას უპრეტენზიოა, მაგრამ უმჯობესია არ გარეცხოთ ფხვნილებით და ლითონის ღრუბლებით. მინუსებიდან - მსგავსი ჭურჭელი ხასიათდება არა ყველაზე სწრაფი და თანაბარი გათბობით, ის სწრაფად კლებულობს, უმჯობესია არ შეინახოთ მზა კერძები ასეთ ჭურჭელში - გემო შეიძლება ცუდი გაუხდეს.
ალუმინის ჭურჭელი
ალუმინისგან შემდგარი ჭურჭელი თბება უფრო სწრაფად, ვიდრე სხვები, იწონის მსუბუქად და არ ჟანგდება. თუ ეს არის თხელი შტამპიანი ალუმინისგან დამზადებული ქვაბი, მაშინ კარგია მასში საკვების გაცხელება, კვერცხის მოხარშვა, მაკარონის და მარცვლეულის მოხარშვა. ასეთი კერძების უარყოფითი მხარეა ის, რომ ისინი სწრაფად დეფორმირდება და იჟანგება, საკვები არათანაბრად იხარშება და იწვის. ჩამოსხმული ალუმინი უფრო სქელი და ძლიერია, ხშირად მარმარილოს ჩიპების, ტიტანის და კომპოზიტის დამატებითი ფენებით. ასეთი ჭურჭელი თანაბრად თბება და სითბოს უკეთ ინარჩუნებს, მასში შემავალი ჭურჭელი არ იწვება. ისინი არ არის შესაფერისი ინდუქციური გაზქურებისთვის, ისინი უნდა გაირეცხოს ფრთხილად: ფხვნილებისა და მყარი ღრუბლების გარეშე. მოხარშული საკვები არ უნდა ინახებოდეს ალუმინის ჭურჭელში.
თუჯის არის ყველაზე მძიმე, მაგრამ ძლიერი და გამძლე ქვაბი. მშვენივრად ანაწილებს სითბოს, ათბობს მაქსიმალურ ტემპერატურამდე, გამოდგება ღუმელისთვის და ღია ცეცხლისთვის, თუჯის ჭურჭელი კი დიდხანს რჩება თბილი. თუჯის ჭურჭელში შეგიძლიათ შეწვათ და მოხარშოთ, კერძები რჩება წვნიანი და არ იწვება - თუნდაც დიდხანს მოხარშოთ ან ზეთის გარეშე და მაქსიმალურ სითბოზე. სუფთა დაუფარავი თუჯი დაჟანგდება, ამიტომ ჯობია მინანქრიანი ჭურჭელი აირჩიოთ. თუჯის თბება უფრო ნელა ვიდრე სხვები, ამიტომ მასში საკვების გაცხელება მოუხერხებელია. არ არის რეკომენდებული მინა-კერამიკული და ინდუქციური კერძებისთვის.
სპილენძის ქვაბები ძვირია, მაგრამ პროფესიონალ მზარეულებს უყვართ ისინი. სპილენძის ჭურჭელი თბება ძალიან სწრაფად და თანაბრად, არ ჟანგდება, შესაფერისია დელიკატური კერძებისთვის, მჟავე საკვებისთვის და შაქრისთვის. ამიტომ მოსახერხებელია მასში მურაბებისა და დელიკატური სოუსების მომზადება: არაფერი იწვის და არ იხვევა. სპილენძი არის მძიმე მეტალი, რომელიც იჟანგება საკვებთან შეხებისას. საკვებში მოხვედრის თავიდან ასაცილებლად ჭურჭელს შიგნიდან აფარებენ თუნუქით მოოქროვილი ფოლადით. სპილენძის ჭურჭელი ძალიან ლამაზად გამოიყურება - შეგიძლიათ სადღესასწაულო სუფრაზე მიირთვათ კერძები. არ არის შესაფერისი ინდუქციური გაზქურებისთვის. უმჯობესია გაიწმინდოს სპეციალური საშუალებებით.
საფარზე: მინანქარი, კერამიკა, სინთეტიკური.
მინისებური მინანქარი ყველაზე გამძლე ჭურჭელია: დნება ძირამდე, გამოდგება 200 გრადუსზე გამოსაცხობადაც, არ ჟანგდება და ადვილად იწმინდება. შესაძლებელია ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში გარეცხვა.
კერამიკა ყველაზე ეკოლოგიურად სუფთაა, არ აფუჭებს კერძების გემოს, უკეთ ინახავს ყველა წვენს და ვიტამინს. ასეთ ჭურჭელშ შეგიძლიათ მზა კერძები შეინახოთ და სუფრასთან მიირთვათ.
სინთეტიკური საფარი საშუალებას გაძლევთ შეწვათ ზეთის გარეშე, კარამელი და ათქვეფილი კვერცხიც კი არ ეწებება, მაგრამ ყველაზე მყიფეა. შეგიძლიათ მოხარშოთ მხოლოდ პლასტმასის ან სილიკონის სპატულით, ჭურჭელი უნდა გარეცხოთ რბილი ღრუბლით, გააცხელოთ 200 გრადუსამდე და მხოლოდ გაზქურაზე.
- თუ ქვაბის ქვედა ნაწილი მრავალფენიანია, სახელურები კი ლითონისაა, მაშინ ჭურჭელში შეგიძლიათ მოხარშოთ, შეწვათ, ჩაშუშოთ და გამოაცხვოთ. უმჯობესია, თუ შემადგენლობაში შედის თუჯის ალუმინი, ფოლადი, ქვის ჩიპები. ასეთი ფსკერი შესანიშნავად ანაწილებს სითბოს: შეგიძლიათ სტეიკები ზეთის გარეშე შეწვათ მაქსიმალურ სიცხეზე და არაფერი დაიწვება.
- თუ ინდუქციურ ჭურჭელზე ან მინის კერამიკაზე ამზადებთ, აიღეთ ქვაბი იდეალურად ბრტყელი და სტაბილური ფსკერით. სპილენძის ან ალუმინის ჭურჭლისთვის არის სპეციალური ფოლადის დისკები ძირისთვის ინდუქციურ კერძებზე მოსამზადებლად.
- როდესაც ირებთ რამოდენიმე განსახვაბებულ ქვაბებს,ასეთ დროს კარგი იქნება თუ ისინი ერთმანეთს მოერგება - ასე უფრო მოსახერხებელია შესანახად.
- თუ ხშირად ამზადებთ და აცხელებთ ბავშვის საკვებს, გამოიყენეთ ქვაბი ან პატარა ჩასადები სახელურით. ერთი ხელითაც კი შეგიძლია გაუმკლავდეთ კერძის მომზადებას, მეორეთი კი ბავშვი დაიჭიროთ.
- გამჭვირვალე სახურავი დაგეხმარებათ თვალყური ადევნოთ კერძს: არ არის საჭირო მისი აწევა ყოველ 5 წუთში. მაგრამ მინა უნდა იყოს ძალიან გამძლე, გაუძლოს შოკს და მაღალ ტემპერატურას.
- სახელურები თავსახურზე და თავად ქვაბზე საუკეთესოა ფოლადისგან დამზადებული: მსგავსი ჭურჭელი არ დნება და არ ეშინიათ მაღალი ტემპერატურის, შეგიძლიათ მათთან ერთად გაათბოთ კერძი ღუმელში.
- მოსახსნელი სახელურებიც ძალიან მოსახერხებელია: ქვაბები ნაკლებ ადგილს იკავებს, შეგიძლიათ მსგვასი ჭურჭელი ღუმელში მოათავსოთ.
როგორ უნდა აირჩიოთ ტაფების ნაკრები (თანამედროვე გერმანული და ჩეხური ჭურჭლი)
ზომით. თუ ტაფისთვის განვიხილავთ მოცულობას, მაშინ ტაფისთვის დიამეტრი სანტიმეტრებში განვიხილავთ. დიამეტრი მითითებულია არა ქვედა, არამედ ზედა წრისთვის. 1-2 კაციანი საუზმის მოსამზადებლად ან პორციის გასათბობად საკმარისია 16-18 სმ-იანი ჭურჭელი, ლანჩზე ან ვახშამზე 3-სულიანი ოჯახისთვის - 22-24 სმ. ყველაზე დიდი ტაფა - 26-28 სმ - საჭიროა. მოხარშეთ 2-3 პორციაზე მეტი და ხარშეთ ჩაშუშული ან რიზოტო. ვოკებსაც აქვთ ასეთი დიამეტრი, თუმცა მათი ფსკერი საკმაოდ მცირეა.
დიამეტრის გარდა, ყურადღება მიაქციეთ ჭურჭლის კედლების სიმაღლეს. ტაფები 1-2 სმ კედლებით საჭიროა ბლინებისა და ბლინების შესაწვავად, 3-5 სმ ხორცის ან ხორცის ბურთულების შესაწვავად, 6 სმ-დან და მეტი ჩაშუშვის, პილაფის ან ხორცის დიდი ნაჭრების და ნადირის მოსამზადებლად.
ტიპისა და ფორმის მიხედვით. სამზარეულოში ყველაზე ხშირად გჭირდებათ სტანდარტული ტაფა, სწორი ან ოდნავ გაფართოებული კედლებით. ასეთ დროს მოსახერხებელია საჭმლის მორევა და სპატულით გადაბრუნება. არის სხვა ჭურჭლებიც, რომლებიც გამოიყენება გარკვეული კერძებისთვის. მაგალითად, გრილის ტაფა ნეკნებიანი ზედაპირით. მისი ფორმა შეიძლება იყოს მრგვალი, ოვალური, მართკუთხა ან კვადრატი. ფოკუსირება მოახდინეთ ნაწილების ზომაზე და ღუმელზე მყოფ სანთურებზე. მრგვალ ან კვადრატულ ჭურჭელზე შეგიძლიათ შეწვათ მხოლოდ ერთ ცეცხლზე, ხოლო მართკუთხა ან ოვალურ ტაფაზე – ორზე ერთდროულად.
ვოკს ასევე აქვს სპეციალური ფორმა, რომელიც საშუალებას გაძლევთ მოხარშოთ მაღალ ცეცხლზე, კედლების გამოყენებით. ქვაბი პილაფისი და ტაფა პაელას დაახლოებით ერთნაირად გამოიყურება.მასალა და საფარი. აქ ყველაფერი დაახლოებით იგივეა, რაც ქვაბებში. ჩვენ მხოლოდ დავამატებთ, რომ მსგვასი ჭურჭელის არ ამზადებს მთლიანად კერამიკულ ტაფებს - მხოლოდ კერამიკული საფარით, რომელიც საკმაოდ მყიფეა. უმჯობესია, სტეიკები და ჩაშუშული ჩაშუშოთ ემალირებულ თუჯის ან ფოლადისგან დამზადებულ ტაფაში, მაგრამ მრავალფენიანი ფსკერით. თუჯის ჭურჭელში შეგიძლიათ შეწვათ ღია ცეცხლზეც კი, თუ ტაფას აგარაკზე წაიღებთ. გამოიყენეთ ტაფა სინთეტიკური საფარით, რომ შეწვით კვერცხები ისე, რომ არ წებოვანდეს. თუ გსურთ ჯერ შეწვა და შემდეგ ღუმელში გამოცხობა, საუკეთესოა ფოლადი ან თუჯის ჭურჭელი. ამ შემთხვევაში, სახელურები უნდა იყოს ცეცხლგამძლე ან მოსახსნელი.
ჭურჭელი კერძების მოსამზადებლად
ტიპისა და ფორმის მიხედვით. არსებობს საცხობი ფორმები - ტკბილი და ქონდარი, ასევე არის ფორმები ხორცის, ფრინველის, ბოსტნეულის კერძების გამოცხობისთვის.
გამოცხობისთვის ყველაზე ხშირად საჭიროა მრგვალი ფორმის ჭურჭელი - მოსახსნელი ან რეგულარული. მოსახსნელში მოსახერხებელია ნამცხვრებისა და სუფლეს მოხარშვა, რომელთა ამოღება დაუზიანებლად რთულია. ერთი ცალი ფორმა შესაფერისია საფუარისა და ღვეზელისთვის.
კიდევ ერთი სასარგებლო ჭურჭლის კატეგორია მაფინების, მაფინებისა და კექსის ფორმები. ისინი შეიძლება იყოს 6 ან 12 ცალი - შეარჩიეთ ჭურჭელი ღუმელის ზომის მიხედვით. ასევე არის ცალკე სილიკონის ფორმები, რომლებიც შეიძლება მოთავსდეს საცხობ ფირფიტაზე. მაფინებისთვის ფორმები ჩვეულებრივ უფრო ღრმაა, ქაფქეიქებისთვის - საშუალო. დაბალი ტალღოვანი გვერდების მქონე ფორმები შესაფერისია ქვიშის კალათებისთვის ან მინი-ტარტებისთვის. თუ დიდ ქაფქეიქებს აცხობთ, გამოგადგებათ მართკუთხა ან მრგვალი შუა ნახვრეტით ჭურჭელი.
გამოსაცხობად ჭურჭელი წარმოდგენილია მართკუთხა, კვადრატული, მრგვალი, ოვალური ფორმებით. კვადრატები შესაფერისია ლაზანიასთვის, მრგვალი - მუსაკას ან რატატუილისთვის, დანარჩენი ჭურჭელი შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხორცის, ფრინველის და თევზის შესაწვავად. აირჩიეთ ზომა, რაც დამოკიდებულია ულუფებზე და ნაჭრებზე.
შეჯამება
- ჭურჭლის არჩევისას გაითვალისწინეთ რამდენი ადამიანია ოჯახში, არიან თუ არა პატარა ბავშვები, რამდენად ხშირად და რას ამზადებთ.
- ქვაბის, ტაფის ან საცხობი ჭურჭლის არჩევისას ყურადღება მიაქციეთ ფორმას, ზომას, მასალას.
- თუჯის და თუჯის ალუმინის ჭურჭელი ყველაზე კარგად ანაწილებს სითბოს, კერამიკა კარგად ინარჩუნებს გემოს და წვენებს, ფოლადი უფრო სწრაფად თბება და იწონის მსუბუქად.
- ინდუქციურ ღუმელზე შეგიძლიათ კერძი მხოლოდ ფოლადის ჭურჭელში მოხარშოთ, ხოლო გაზის ღუმელში არ უნდა გამოაცხვოთ ფორმების, სილიკონის ან თხელ ლითონიტ შემდგარი ჭურჭელი..