ჭურჭლის საშრობი
4 პროდუქცია
ჩვენება 1 - 4 of 4 პროდუქტი
ჭურჭლის საშრობი
სამზარეულოს კომპლექტი, თუნდაც ის, რომელსაც აქვს მაღალი ტენიანობის მაჩვენებელი, დაცული უნდა იყოს წყლის წვეთების მავნე ზემოქმედებისგან. ნიჟარაში გავლილი ყველა თეფში, ჭიქა, სათვალე კარადაში მოთავსებამდე უნდა გაიწმინდოს პირსახოცით ან სხვაგვარად გაშრეს.
ავეჯის შეუცვლელი ატრიბუტი - ჭურჭლის საშრობი.ჭურჭლის საშრობი არა მხოლოდ გარანტიას იძლევა გარეცხილი სამზარეულოს ჭურჭლის ეფექტურ გაშრობას, არამედ აქვს მათი შენახვის პრაქტიკული დიზაინი. რა კრიტერიუმებით უნდა დაიცვან ჭურჭლის საშრობი მანქანა ქვედა ძირში ან ზედა კარადაში? რომელი დიზაინია სასურველი? რა მასალა აირჩიოს? მოდი გავარკვიოთ.
ჭურჭლის საშრობის კლასიფიკაცია
ჭურჭლის საშრობი რამდენიმე ტიპად იყოფა,რიგი კრიტერიუმების მიხედვით. ერთ-ერთი მთავარია ინსტალაციის ადგილი. დიზაინის მახასიათებლებიდან გამომდინარე, გამოირჩევა შემდეგი ჭურჭლის საშრობისმოდელები:
- ტროფლექსები
- დესკტოპი
- გადახურლი
- ჩანერგილი
- გასაწევი
ტროფლექსის ჭურჭლის საშრობის განთავსება - პირდაპირ რეცხვა. მსგავსი ჭურჭლის საშრობის თავისებურება ის არის, რომ მასზე შეიძლებაა განთავსდეს სამზარეულოს ჭურჭლის ელემენტების მცირე რაოდენობა.ტროფლექსის ჭურჭლის საშრობის შესრულების ტიპი - გისოსის სტრუქტურა, ბადე ან დაფა მინიატურული ხვრელების მქონე.
ჭურჭლის მაგიდის საშრობი შეიძლება განთავსდეს ნებისმიერ ზედაპირზე - ნიჟარასთან ახლოს ან დახლზე. დიზაინის მიხედვით, იგი იყოფა:
სტაციონარული და დასაკეცი
- ერთ-, ორ- და სამსაფეხურიანი;
- სტანდარტული და დამატებითი კუპეებით
დესკტოპის ჭურჭლის საშრობის ყიდვისას უნდა გაითვალისწინოთ ინტერიერის მახასიათებლები - სამზარეულოს ოთახის სტილი, ფერის სქემა. მსგავსი ჭურჭლის საშრობი უნდა შეესაბამებოდეს ავეჯს.
გადახურული ჭურჭლის საშრობის მოდელი მიმაგრებულია კედელზე. ყველაზე პოპულარული ტიპია ჭურჭლის საშრობი, რომელიც დამონტაჟებულია კაბინეტში ან კარადაში. არსებობს მისი ორი ძირითადი სახეობა:
- ჩაშენებული სტაციონარული მოდელი ზედა კაბინეტში;
- გასაშრობი ჭურჭელი ქვედა უჯრაში.
ზედა კაბინეტში სტაციონარული დიზაინის ორი ძირითადი ვარიანტია - ერთსართულიანი და ორსართულიანი ჭურჭლის საშრობი. მსგავსი ჭურჭლის საშრობს ახასიათებს გამოყენების მრავალფეროვნება. ორსართულიანი ჭურჭლის საშრობის მოდელის დიზაინი უზრუნველყოფს სივრცეს თითქმის ყველა ტიპის სამზარეულოს ჭურჭელში, გარდა ქვაბების, ქოთნების, ღრმა ფრიკერებისა და ა.შ. სამზარეულოს ნაკრების ხის ზედაპირის დაზიანების თავიდან ასაცილებლად ტენიანობის დამღუპველი ეფექტისგან, საშრობი პაკეტი მოიცავს პლატას. ყველა ჩაშენებულ ჭურჭლის საშრობის მოდელს არ აქვს ასეთი ელემენტი. ამიტომ, ყიდვამდე აუცილებელია დაზუსტდეს, შედის თუ არა პლატა საშრობი შეფუთვაში.
სახეები
ზედა ბაზის ერთსაფეხურიან ჭურჭლის საშრობის მოდელებს ასევე აქვთ თავისი უპირატესობები. ისინი საშუალებას გაძლევთ შეავსოთ სამზარეულო კომპლექტი თქვენი შეხედულებისამებრ. ფუნქციონალიდან გამომდინარე, არსებობს ჭურჭლის საშრობის მოდელები მხოლოდ ჭიქების, ჭიქების, ჭიქების ან თეფშებისთვის, ასევე კომბინირებული ვარიანტებისთვის.
ქვედა უჯრაში ჭურჭლის გასაშრობი თარო არის ერთ დონის სტრუქტურა სპეციალური კუპეებით. ერთ-ერთი ყველაზე პრაქტიკული ვარიანტია ჭურჭლის საშრობის მოდელები უფრო ახლოს. ამ დიზაინის უპირატესობებს შორის არის მარტივი გამოყენება. დიასახლისს კერძების დასაყენებლად ყოველ ჯერზე არ სჭირდება უმაღლესი დონის მიღწევა. თანამედროვე გიდები საშუალებას აძლევს ბადეებს 100%-ით ამოიღონ და ეს მნიშვნელოვნად აადვილებს მუშაობას. უჯრაში ჭურჭლის გაშრობა შეიძლება იყოს მრავალფუნქციური, გამოიყენება თეფშების, ჭიქების, ჭიქებისა და ჭიქების, კოვზების, ჩანგლების შესანახად და შეზღუდული ფუნქციონალური დატვირთვით, გამოიყენება მხოლოდ სამზარეულოს ჭურჭლის კონკრეტული კატეგორიისთვის.
დამატებითი კლასიფიკაციის კრიტერიუმია შესრულების ტიპი. განასხვავეთ კაბინეტში ფირფიტების სწორი და კუთხის სადგამები. პირველი არის სტანდარტული მართკუთხა ჭურჭლის საშრობი, ეს უკანასკნელი უფრო საინტერესო დიზაინის გადაწყვეტაა. კუთხის ჭურჭლის საშრობი მოდელები იწარმოება ორ ტიპად - დასაკეცი და მბრუნავი. ამ უკანასკნელის უპირატესობა კაბინეტის რაციონალური გამოყენებაა. ჭურჭლის საშრობი საიმედოდ არის დამაგრებული კარზე.
სტანდარტული ზომები და ჭურჭლის საშრობის მასალა
კონსტრუქციის ტიპის შემდეგ, ეს არის მეორე მნიშვნელოვანი კრიტერიუმი ჭურჭლის საშრობის არჩევისთვის. საშრობის სიგანე შეირჩევა სამზარეულოს კაბინეტის ზომების მიხედვით. ჭურჭლის საშრობი სტანდარტული ზომა:
- 400 მმ
- 450 მმ
- 50 სმ
- 60 სმ
- 70 სმ
- 80 სმ
- 90 სმ
რაც შეეხება კუთხის ჭურჭლის საშრობის მოდელებს, ყველაზე ხშირად მათ აქვთ არასტანდარტული ზომები. ჭურჭლის საშრობების პარამეტრები განისაზღვრება კუთხის კარადების და კარადების დიზაინის მახასიათებლებით.
თეფშებისა და სხვა სამზარეულოს ჭურჭლის საშრობი დამზადებულია ლითონის ან პლასტმასისგან. პირველ შემთხვევაში, ჭურჭლის საშრობი დამზადებულია:
- შავი ფოლადი. მასალის მახასიათებელია დამცავი საფარის არსებობა (ქრომი ან მინანქარი). ეს უკანასკნელი იცავს პროდუქტის ლითონის ზედაპირს ტენიანობისა და კოროზიის მავნე ზემოქმედებისგან. მაღალი ხარისხის საფარი არ იშლება, მას შეიძლება ჰქონდეს განსხვავებული ჩრდილი;
- უჟანგავი ფოლადისგან. მასალა მდგრადია კოროზიის მიმართ, ინარჩუნებს ესთეტიკურ მიმზიდველობას რამდენიმე ათეული წლის განმავლობაში. საშრობები დამზადებულია უჟანგავი მავთულისგან, რომლის ბრწყინვალებას უზრუნველყოფს ფრთხილად გაპრიალება. ფოლადის პროდუქტებთან შედარებით, უჟანგავი ფოლადის საშრობები მნიშვნელოვნად უფრო ძვირია. მაგრამ მოწყობილობების მაღალი ფასი 100% ანაზღაურდება მათი გაზრდილი ოპერატიული რესურსით.
პლასტმასის პროდუქტებისგან განსხვავებით, ლითონის ჭურჭლის საშრობი მდგრადია მექანიკური დაზიანების, დეფორმაციის მიმართ, პრაქტიკულია და აქვს მაღალი დატვირთვის უნარი.
ამიტომ, პლასტმასის ჭურჭლის საშრობების არჩევანი დაუყოვნებლივ უნდა იქნას დავიწყებული, მიუხედავად იმისა, რომ ისინი წარმოდგენილია ფორმების სიმრავლით და ფერების ფართო სპექტრით. ყველაზე პრაქტიკული და გამძლე ვარიანტია ლითონის ჭურჭლის საშრობი. მაგრამ პლასტმასი უფრო შესაფერისია პალეტების დასამზადებლად.
ჭურჭლის საშრობის არჩევის კრიტერიუმები
თანამედროვე მწარმოებლები,აწარმოებენ ჭურჭლის საშრობებს მოდელების, ზომისა და ფერების ფართო სპექტრში. მაშ, როგორ ავირჩიოთ ჭურჭლის საშრობი კარადაში? მოწყობილობის შეძენამდე, დარწმუნდით, რომ განსაზღვრეთ შემდეგი პარამეტრები:
- სტრუქტურის დამონტაჟების ადგილი - სამუშაო მაგიდა (სტაციონარული ან დასაკეცი) ან დამონტაჟებული მოდელი;
- შესრულება - პირდაპირი ან კუთხოვანი დიზაინი;
- მექანიზმის ტიპი - ჩაშენებული სტაციონარული ან გასაწევი მოდელი;
- შესრულების მასალა (შავი დაფარული ფოლადი ან უჟანგავი ფოლადი);
- ზომა.ჭურჭლის საშრობის სიგანე შეირჩევა სამზარეულოს კაბინეტის ან კაბინეტის ზომების მიხედვით. იმის გასაგებად, თუ რამდენი ჭურჭელი მოერგება საშრობს, გამოიყენეთ გაანგარიშება: 400 მმ - 12 ფირფიტამდე, 600 მმ - 18-მდე;
- მონაკვეთის სიღრმე - 275-325 მმ, 275-355 მმ, 280 მმ ან 300 მმ;
- იარუსების რაოდენობა - ერთი ან ორი. მანძილი 2 თაროს შორის არის მინიმუმ 300 მმ;
- ძირითადი აღჭურვილობა - კუპეები ბრტყელი და ღრმა თეფშებისთვის, ჭიქებისთვის, ჭიქებისთვის, ჭიქებისთვის, დანაჩანგალისთვის;
- პალეტების არსებობა და რაოდენობა - ერთი ან ორი. ეს უკანასკნელი ვარიანტი უფრო სასურველია. ყოველივე ამის შემდეგ, როდესაც წყალი ჭიქებიდან და ჭიქებიდან თეფშებზე მოედინება, ეს არ არის მთლიანად ჰიგიენური. ორსართულიანი დიზაინი 2 უჯრით საშუალებას გაძლევთ ეფექტურად გააშროთ კერძები როგორც ზედა, ასევე ქვედა დონეზე;
- დამატებითი ვარიანტების არსებობა (მაგალითად, გასაშლელი საშრობი უფრო ახლოს).
თანაბრად მნიშვნელოვანია სამზარეულოსთვის ჭურჭლის საშრობის დიზაინი. თანამედროვე მწარმოებლები აწარმოებენ სხვადასხვა ფერის ჭურჭლის საშრობებს: ალუმინის, არდესია, თეთრი, ბრინჯაო, უჟანგავი ფოლადი, ნაცრისფერი, ტიტანი, ქრომი.