ელექტრო გრილი




გარანტია
9 პროდუქცია
ჩვენება 1 - 9 of 9 პროდუქტი
ელექტრო გრილი
ელექტრო გრილზე მომზადებულ შემწვარ ხორცს, თევზს ან ბოსტნეულს განსაკუთრებული გემო აქვს. შემწვარი ქერქი ინარჩუნებს წვნიანობას ხროცში, ხოლო არომატი და გემო უფრო სრულად ვლინდება. ჩვეულებრივ, ასეთ კერძებს ქუჩაში ღია ცეცხლზე ამზადებენ, მაგრამ უფრო მარტივი გზა არსებობს. თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ სტეიკები, ახალი თევზი, სურნელოვანი სოკო ან ბოსტნეული, ისევე როგორც სხვა პროდუქტები სახლში, სამზარეულოში, ელექტრო გრილის გამოყენებით. ჩვენს სტატიაშიგიამბობთ ყველაფერს იმის შესახებ, თუ როგორ მუშაობს ელექტრო გრილი, რა მახასიათებლები შეიძლება ჰქონდეს მას და როგორ ავირჩიოთ ის სწორად.
როგორ მუშაობს ელექტრო გრილი
ელექტრო გრილი არის მოწყობილობა ორი შემწვარი პანელით. როდესაც ის ჩართულია, პანელი თბება მაღალ ტემპერატურამდე,ჩაშენებული გამათბობელი ელემენტის დახამრებით. თუ ხორცს გახურებულ ზედაპირზე დადებთ, ის სწრაფად შეწვება.
თქვენ შეგიძლიათ აირჩიოთ გარე ან შიდა ელექტრო გრილი. ღია მოდელებს აქვთ ერთი შემწვარი პანელი. მასზე დევს პროდუქტები. დახურულ ელექტრო გრილებს აქვს სახურავი, შიგნით არის კიდევ ერთი შემწვარი პანელი, რომელიც აჭერს პროდუქტებს. მისი გაცხელება შესაძლებელია, შემდეგ კი საჭმელი უფრო სწრაფად იწვება. ზოგიერთი ორმხრივი გრილის მუშაობა შესაძლებელია ღია მდგომარეობაში, ამ შემთხვევაში საკვები მხოლოდ ერთ მხარეს იწვება.
დახურულ ელექტრო გრილების, პანელები და გათბობის ელემენტები დამონტაჟებულია სითბოს იზოლირებულ კორპუსში. ის იჭერს სითბოს შიგნით, რათა შეინარჩუნოს თანაბარი, ძლიერი სითბო, ამიტომ საკვები უფრო სწრაფად იხარშება. კორპუსის თბოიზოლაცია გათბობას უსაფრთხოს ხდის. მაშინაც კი, როდესაც მოწყობილობა ჩართულია, კორპუსი გარედან რჩება გრილი, ის შეიძლება განთავსდეს სამზარეულოში ჩვეულებრივ მაგიდაზე, შეგიძლიათ შეეხოთ მას დამწვრობის რისკის გარეშე.
ელექტრო გრილს აქვს მუშაობის განსაკუთრებული პრინციპი. ეს საშუალებას გაძლევთ მოხარშოთ ზეთის გარეშე, მაქსიმალურად შეინარჩუნოთ პროდუქტების სარგებელი, სწორად გამოავლინოთ მათი გემო. როდესაც მოწყობილობა ჩართულია, პანელები ძალიან ცხელია და მხოლოდ ამის შემდეგ იდება მათზე ხორცი ან ბოსტნეული. ეს საშუალებას გაძლევთ დაუყოვნებლივ შექმნათ ქერქი ზედაპირზე - ისე, რომ წვენი დარჩეს შიგნით. ხარშვისას რბილობი წვენთან ერთად თბება და ქერქი ხრაშუნა ხდება. თუ ყველაფერი სწორად გაკეთდა, სტეიკები, შემწვარი ბოსტნეული ან სხვა პროდუქტები აღმოჩნდება ნაზი და სურნელოვანი.
სიმძლავრე და სამუშაო ტემპერატურა
რაც უფრო მაღალია ელექტრო გრილის სიმძლავრე, რაც უფრო სწრაფად თბება შემწვარი პანელები, მით უფრო მაღალია მათი ტემპერატურა. თუ თქვენ გჭირდებათ ელექტრო გრილი სტეიკის სახლში შესაწვავად, აირჩიეთ უფრო მძლავრი მოდელები - 2000 ვატიდან. თუ საჭიროა ბოსტნეულის, ძეხვეულის ან ნახევარფაბრიკატის შეწვა, შეგიძლიათ აირჩიოთ ნაკლებად მძლავრი მოწყობილობა (1000-1500 ვტ-დან).
კიდევ ერთი პარამეტრი, რომელსაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ, არის ტემპერატურა, რომელზეც თბება პანელები. კარგი სიმძლავრის მქონე მოდელებისთვის, ეს არის 210 ° C- დან. თუ დაგჭირდებათ გრილი შემწვარი ქერქით სტეიკის მოსამზადებლად, უმჯობესია აირჩიოთ მოდელები, რომლებსაც შეუძლიათ გაცხელება 230-240 ° C-მდე.
პანელის მოწყობილობა
სახლის ელექტრო გრილებს აქვს ლითონის და არაწებოვანი პანელები. უმჯობესია აირჩიოთ პანელები, რომლებსაც აქვთ გოფრირებული ზედაპირი. მასზე პროდუქტები კარგად, თანაბრად იწვება. პანელები შეიძლება იყოს მოსახსნელი ან მოუხსნელი, სხვადასხვა ზომის, ჩაშენებული გათბობის ელემენტით ან მის გარეშე.
არსებობს რამდენიმე რჩევა, თუ როგორ უნდა აირჩიოთ სწორი პანელი
- ზედაპირის ტიპი. რაც უფრო ჭედურია, მით უკეთესი იქნება პროდუქტები შეწვა.
- არაწებოვანი საფარი. ელექტრო გრილისთვის მნიშვნელოვანია, რომ საფარმა გაუძლოს ძალიან მაღალ სითბოს, ჰქონდეს კარგი არამწებებელი თვისებები და იყოს ადვილად გასაწმენდი..
- მოსახსნელი ან მოუხსნელი. მოსახსნელი პანელების გაწმენდა უფრო ადვილია. ისინი ამოღებულია ერთი მოძრაობით, ადვილად მოთავსებულია ადგილზე. მოუხსნელი პანელების რეცხვა უფრო რთულია: მნიშვნელოვანია, რომ წყალი არ მოხვდეს ელექტრო გრილის შიგნით. გარეცხვის შემდეგ მოწყობილობის ჩართვა შესაძლებელია მხოლოდ მაშინ, როცა კარგად გაშრება.
- ჩაშენებული გათბობის ელემენტით ან მის გარეშე. გათბობის ელემენტი შეიძლება ჩაშენდეს პანელში, შემდეგ კი ის უფრო სწრაფად, თანაბრად გათბება. მინუსი ის არის, რომ ხშირად ასეთი პანელები არ იხსნება, მათი გარეცხვა უფრო რთულია.
- ფორმა და ზომა. სახლის ელექტრო გრილებისთვის, პანელები, როგორც წესი, მცირეა. ისინი შეიძლება იყოს თითქმის კვადრატული ან ოდნავ წაგრძელებული. თევზის, ძეხვის, ბეკონის შესაწვავად უნდა აირჩიოთ ოდნავ წაგრძელებული პანელები. ბოსტნეულისთვის ან სტეიკებისთვის უმჯობესია აირჩიოთ კვადრატული.
ცხიმის გაწოვა
თუ საჭმელს მაღალ სითბოზე შეწვავთ, ისინი გამოყოფენ ცხიმს ან წვენს. თუ გრილი გარეთ არის, ეს არ არის პრობლემა - ცხიმი უბრალოდ იწვეთება ქვემოთ და იწვება. თუ თქვენ გჭირდებათ ელექტრო გრილი სახლის სამზარეულოსთვის, უმჯობესია აირჩიოთ მოდელი, რომელსაც აქვს ცხიმის შეგროვების ფუნქცია. რაც უფრო წვნიანი ან ცხიმიანი იქნება საკვები,მით უფრო დიდი უნდა იყოს ტაფის მოცულობა.
კონტროლი
ელექტრო გრილის მუშაობისას, ჩვეულებრივ, მხოლოდ ორი პარამეტრის კორექტირებაა საჭირო: შეარჩიეთ ხარშვის დრო და გათბობის ტემპერატურა.
ზოგჯერ გვხდება ბევრად მეტი კონტროლის ფუნქციები:
- გლუვი ან ეტაპობრივი (საფეხურით 5 °C-დან) გათბობის რეგულირება
- ტემპერატურის ცალკე არჩევის შესაძლებლობა ქვედა და ზედა პანელებისთვის.
- მუშაობის დროის დაყენება ტაიმერის გამოყენებით.
კონტროლი შეიძლება იყოს ელექტრონული ან მექანიკური. ზოგიერთი გრილი დამატებით საშუალებას გაძლევთ აირჩიოთ მომზადების რეჟიმი.
- შეწვა ორივე მხრიდან (სახურავი დახურულია, პანელები ერთმანეთზე დაწეული სახელურით არის დაჭერილი, ორივე ზედაპირი თბება).
- მინი ღუმელი (შეწვა ორივე მხრიდან, დახურული სახურავით, მაგრამ პრესის გარეშე).
- მაგიდის ღუმელი (გრილი ღიაა, ორივე პანელი თბება, მათზე საკვები შემწვარია).
გარდა ამისა, გრილს შეიძლება ჰქონდეს გათბობის ჩვენება, ხმოვანი სიგნალი (ხმები, როდესაც პანელები თბება სასურველ ტემპერატურამდე, როდესაც მზადდება), ავტომატური გამორთვა (როდესაც ტაიმერი ჩართულია).
სახლის ელექტრო გრილი, როგორც წესი, არის კომპაქტური დესკტოპის მოწყობილობა მარტივი დიზაინით. არსებობს რამდენიმე მახასიათებელი, რომელთა გათვალისწინებაც მნიშვნელოვანია სამზარეულოსთვის მოსახერხებელი და საიმედო ელექტრო გრილის არჩევისთვის.
პანელების გახსნა და დამაგრება
ბევრ მოდელზე სახურავის გახსნა შესაძლებელია 180°. თუ ორივე პანელი თბება ამ გახსნით, გრილის გამოყენება შესაძლებელია სამზარეულოში, როგორც პატარა ელექტრო ღუმელი, შეწვით საკვები ერთდროულად ორ ზედაპირზე. ფიქსაცია შეიძლება გაკეთდეს პრესის რეჟიმში (პანელები მჭიდროდ აკუმშებენ პროდუქტებს ზემოდან და ქვემოდან) ან გარკვეულ სიმაღლეზე. ფიქსაციის სიმაღლის რეგულირება მოსახერხებელია, თუ საჭიროა სამზარეულოში სქელი სტეიკის შეწვა ან საჭმლის მომზადება ღუმელში.
სახლის ელექტრო გრილაში, ყველაზე ხშირად ორი გათბობის ელემენტია ჩაშენებული, თითო პანელების უკან ქვედა და ზედა. მათი ფორმა გავლენას ახდენს გათბობის ეფექტურობასა და ერთგვაროვნებაზე. როგორც წესი, გამათბობელი მდებარეობს პანელის პერიმეტრის გასწვრივ და გადის მისი ცენტრალური ნაწილის ქვეშ. ზოგიერთი მოდელისთვის, გათბობის ელემენტი მდებარეობს თავად პანელში. ასე რომ, გათბობა ხდება უფრო ერთგვაროვანი და უფრო სწრაფი.
პროდუქტის სისქის განსაზღვრა
სახლში, ელექტრო გრილის საშუალებით შეგიძლიათ მოამზადოთ თითქმის ნებისმიერი საკვები: ნაზი ბოსტნეულიდან ან თევზიდან დაწყებული თხელი ბეკონით ან სქელი სტეიკებით. თითოეულ შემთხვევაში მნიშვნელოვანია სამზარეულოს სწორი დროისა და ტემპერატურის არჩევა. ზოგიერთ მოდელს აქვს ამისთვის სპეციალური ფუნქცია. ის განსაზღვრავს სტეიკის სისქეს, ავტომატურად ირჩევს შეწვისთვის ოპტიმალურ ტემპერატურას.
მოვლის სიმარტივე
გრილი უნდა გაიწმინდოს ყოველი გამოყენების შემდეგ, ამიტომ მნიშვნელოვანია, რომ ეს არ იყოს ძალიან რთული. კარგია, თუ პანელები იხსნება - მაშინ უფრო ადვილი იქნება მათი გაწმენდა და ამავე დროს შესაძლებელი იქნება მათ ქვეშ არსებული სივრცის გასუფთავება. მნიშვნელოვანია, რომ ისინი ისე იყოს დამაგრებული, რომ რაც შეიძლება ნაკლები წვენი და ცხიმი მოხვდეს მათ ქვეშ. სასურველია მათ გვერდებზე ჭუჭყი არ დაგროვდეს. კარგია, თუ თავად პანელებიც და ცხიმის უჯრაც შეიძლება ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში გაირეცხოს.
ელექტრო გრილი არის სასარგებლო და მოსახერხებელი დამხმარე აპარატი,თქვენს სამზარეულოში, თუ სწორად აირჩევთ მას. ამისათვის ყურადღება უნდა მიაქციოთ პანელების სიმძლავრეს, შესრულებას, ხარისხს, მათ გათბობის პარამეტრებს და სახურავის დამაგრების მეთოდებს.
შეიძინეთ რჩეული გრილი ფასდაკლებით ონლაინ განვადებით იაფად და ისარგებლეთ ადგილზე მიტანის უფასო სერვისით მხოლოდ ჩვენთან