ელექტრო ქურა
1 პროდუქტი
ჩვენება 1 - 1 of 1 პროდუქტი
ელექტრო ქურა
საყოფაცხოვრებო ტექნიკის ბაზარი გთავაზობთ ელექტრო ქურების ფართო არჩევანს სამზარეულოსთვის. ისინი განსხვავდებიან კერის ტიპის, სანთურების ტიპისა და სხვა ოპერაციული პარამეტრების მიხედვით.
როგორ გავიგოთ ელექტრო ქურების ფუნქციები და როგორ გავაკეთოთ სწორი არჩევანი? ამისათვის თქვენ უნდა განსაზღვროთ მოთხოვნები მომავალი ელექრო ქურებისთვის, რაც დამოკიდებულია ოჯახის საჭიროებებზე სამზარეულოში.
ელექტრო ქურების არჩევის პარამეტრები
სამზარეულოსთვის ელექტრო ღუმელის არჩევისას ყურადღება მიაქციეთ ხუთ მთავარ პარამეტრს:
- ზომები
- სამუშაო ზედაპირის მასალა
- სანთურების ტიპი და მათი რაოდენობა
- ღუმელი და მისი მახასიათებლები
- ფუნქციების ნაკრები
განვიხილოთ თითოეული მათგანი უფრო დეტალურად.
ელექტრო ქურის ზომები
საყოფაცხოვრებო ელექტრო ქურები იყოფა ორ ჯგუფად: მოძრავი და სტაციონარული. პირველი პატარაა. მათ შორის შეგიძლიათ იპოვოთ კვადრატული მოდელები გვერდითი 25 სმ და სიმაღლე 6 სმ, აქვთ მხოლოდ ერთი კლასიკური ტიპის სანთურა. არის ღუმელები ორი სანთურით. ასეთი მოდელები მართკუთხა ფორმისაა. მოძრავი სამზარეულოს ტექნიკა შესაფერისია აგარაკზე გამოსაყენებლად.
საცხოვრებელ კორპუსში დიდი სამზარეულოსთვის უმჯობესია აირჩიოთ სტაციონარული ელექტრო ქურა. მისი სიმაღლე სტანდარტულია: 85 სმ, როგორც ნებისმიერი სამზარეულოს ნაკრები. სიღრმე 50 ან 60 სმ-ია, სიგანე კი 50-100 სმ-ს შორის მერყეობს, როგორც წესი, რაც უფრო დიდია ფირფიტა მით უფრო ფუნქციონალურია.
სამუშაო ზედაპირის მასალა
ზედაპირის ტიპის მიხედვით განასხვავებენ მომინანქრებულ და მინა-კერამიკულ ფირფიტებს. პირველი დამზადებულია ფერების ფართო სპექტრში, არის გამძლე და დაბალი ღირებულება. თუმცა, მინანქარი ადვილად იჭრება და იკაწრება და ძნელია გაწმენდა.
მინანქარმა ჩაანაცვლა კერამიკა, რომლის უპირატესობებში შედის:
- მაღალი ტემპერატურისადმი გამძლეობა (600 გრადუსამდე)
- რამდენიმე წამში მაქსიმალურ ტემპერატურამდე გაცხელების შესაძლებლობა
- გაცხელების უნარი მხოლოდ ჭურჭელთან კონტაქტის ზონაში.
მინა-კერამიკული ელექტრო ქურის თითქმის ყველა მოდელი ელექტრონულად კონტროლდება და აღჭურვილია ნარჩენი სითბოს ინდიკატორით. მაგრამ მინის კერამიკა არ მოითმენს წერტილოვან ზემოქმედებას: თუ პატარა მძიმე ობიექტი დაეცემა, ზედაპირი გაიბზარება. ტემპერატურის მკვეთრი ვარდნა იწვევს იმავე შედეგს. ყოველი მომზადების შემდეგ ზედაპირი უნდა გაიწმინდოს დაღვრილი საკვებისგან.ჭურჭლის ქვედა ნაწილი, რომელშიც საჭმელი იხარშება, უნდა იყოს იგივე ზომის, როგორც საწვავი.
სანთურების ტიპი და მათი რაოდენობა
მოძრავ საყოფაცხოვრებო ელექტრო ქურებს აქვთ მხოლოდ ერთი ან ორი სანთურა. სტაციონარული მოდელები შეიძლება ჰქონდეს 2-დან 6 სანთურამდე. რაც მეტია, მით უფრო დიდია ფირფიტა. თქვენ უნდა იპოვოთ შუა ადგილი აღჭურვილობის ზომასა და სანთურების რაოდენობას შორის. მაგრამ ჯერ ჰკითხეთ საკუთარ თავს, რამდენად ხშირად ამზადებთ საჭმელს? მეტრი სიგანის გაზქურის ყიდვას 6 გამათბობელი ელემენტით აზრი არ აქვს, თუ დილით ათქვეფილ კვერცხს მოამზადებთ.
ემალირებული სამუშაო ზედაპირისთვის ხელმისაწვდომია მხოლოდ ერთი ტიპის გამათბობელი. ეს არის გათბობის ელემენტი, რომელიც მოთავსებულია თუჯის კორპუსში.ისინი შეიძლება იყოს სამი ტიპის:
- კლასიკური. ისინი ნელა თბება. განსხვავდება ერთიანი შეღებვით
- სწრაფი გათბობა. ისინი გამოირჩევიან წითელი წრით ცენტრში
- ავტომატური. ისინი გამოირჩევიან თეთრი წრით ცენტრში. ავტომატური გათბობის ელემენტები აღიარებენ წყლის ადუღების მომენტს. ხოლო ელექტრო ქურა დამოუკიდებლად ამცირებს ენერგიას, რათა ენერგია დახარჯოს მხოლოდ სასურველი ტემპერატურის შენარჩუნებაზე.
ბლინების გამაცხელებელი ელემენტების მთავარი მინუსი არის ნელი გათბობა და იგივე ნელი გაგრილება. ამიტომ, როცა სიმძლავრე შემცირდება, კერძი დიდხანს იხარშება, შეიძლება დაიწვას. მთავარი უპირატესობა დაბალი ღირებულებაა.
პატარა ელექტრო ქურა
ელექტრო კერამიკული კერა მალავს მოქნილ გამათბობელ ელემენტს სამუშაო ზედაპირის ქვეშ. ის ხვეულია სპირალურად და დადებულია აზბესტის ბაზაზე. სამუშაო ზედაპირზე გამოიყენება გაცხელებული ზონების მარკირება. მათ უწოდებენ სანთლებს, რომლებიც სამი ტიპისაა:
- სწრაფი, ან მაღალი სინათლე. ისინი თბება ინკანდესენტური სპირალის გამო. შედარებით დაბალი ფასი აქვთ, მაგრამ მინა-კერამიკული ელექტრო ქურის სანთურების კლასიდან უფრო ნელა თბება;
- ჰალოგენი, ან HaloLight. კოჭა თბება ჰალოგენური ნათურით. გათბობის სიჩქარე უფრო მაღალია, ვიდრე სწრაფი;
- ინდუქცია. გათბობა ხდება მყისიერად ელექტრომაგნიტური ველის მუშაობის გამო. შუშა-კერამიკული ზედაპირი რჩება ცივი, ელექტრომაგნიტური ველი მოქმედებს მხოლოდ საკვების კერძებზე.
არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ თუ ჭურჭლის ფსკერის დიამეტრი უფრო მცირეა, ვიდრე სანთურის დიამეტრი, მაშინ მინის კერამიკა აფუჭებს გარეგნობას. უარეს შემთხვევაში, ის წყვეტს მუშაობას. ელექტრო ქურების მწარმოებლები წყვეტენ პრობლემას სანთურის გაფართოების ფუნქციით. საჭიროების შემთხვევაში პატარა მრგვალი სანთურა შეიძლება გადაკეთდეს დიდ ოვალად.
ინდუქციური ქურები ხშირად იზოლირებულია ელექტრო ქურების მოდელებისგან და განიხილება ცალკე. რომელი ელექტრო ქურა აირჩიოს: ელექტრო ან ინდუქციური? აქ თქვენ უნდა აირჩიოთ არაპრეტენზიულობა ჭურჭლის არჩევისას და უსაფრთხოება ექსპლუატაციაში, დაბალი ენერგიის მოხმარება.
ინდუქციური ელექტრო ქურისთვის საჭიროა სპეციალური ჭურჭელი მაგნიტიზებული ფსკერით. მაგრამ ახლის ყიდვის ნაცვლად, შეგიძლიათ შეიძინოთ ფერომაგნიტური სტიკერები ძველი ტაფებისა და ქოთნებისთვის. მაგრამ ინდუქციური კერძი ენერგიას ხარჯავს მხოლოდ საკვებით ჭურჭლის გაცხელებაზე. ამავდროულად, მინა-კერამიკული ზედაპირი რჩება ცივი, რაც გამორიცხავს დამწვრობის რისკს. ინდუქციური ელექტრო ქურის კერისთვის არ აქვს მნიშვნელობა რა დიამეტრს იყენებთ ჭურჭელს.
ღუმელი და მისი ფუნქციები
ღუმელები გათვალისწინებულია მხოლოდ გაზქურების სტაციონარული მოდელებისთვის. მინიმალური მოცულობა 14 ლიტრია, მაქსიმალური 162. მაგრამ 20-70 ლიტრიანი ღუმელები დიდი მოთხოვნაა.
ღუმელის მუშაობის რეჟიმები:
- გათბობის ქვედა
- გამაცხელებელი ზედა
- გრილი
- კონვექცია.
ყველა რეჟიმის ჩართვა შესაძლებელია როგორც ინდივიდუალურად, ასევე ერთმანეთთან ერთად. "გრილის" რეჟიმის არსებობის მქონე ღუმელებისთვის, ზოგჯერ გათვალისწინებულია შამფური. ხორცი ყველა მხრიდან თანაბრად იწვება.
ფუნქციების ნაკრები
ელექტრო ქურები მნიშვნელოვნად განსხვავდება ფუნქციონალურობით. როგორ ავირჩიოთ სწორი მოდელი, რომელიც დააკმაყოფილებს თქვენს ყველა მოთხოვნას? ამისათვის შეადგინეთ ქურის შესაძლო ფუნქციების სია. თითოეული ელემენტის საპირისპიროდ, ჩადეთ "+" ან "-" იმისდა მიხედვით, გჭირდებათ ეს ფუნქცია თუ არა.
შესაძლო ფუნქციების სია:
- შეხების კონტროლი
- პიცის მომზადების რეჟიმი
- დასაკეცი ელექტრო ქურა
- საცხობი ფურცლებისთვის განკუთვნილი ამოსაწევი და დაკიდებული გიდები
- ჩაღრმავებული კონცენტრატორები
- უჯრები ჭურჭლის შესანახად
- უჟანგავი ფოლადისგან დამზადებული თვითგამწმენდი ფილტრი
- საათი და ტაიმერი
- გაყინვის ფუნქცია
- მარტივი დასუფთავების სისტემა
- სამზარეულოს პროგრამები
- რეცეპტების დამახსოვრების მეხსიერება
- ვენტილატორი გაგრილებისთვის
- ორთქლის გასასვლელი
- ნარჩენი სითბოს მაჩვენებელი
- ინფორმაციის ჩვენება
- ჭურჭლის ამოცნობის ფუნქცია.
რატომ ჯობია ელექტრო ქურა გაზქურას?
ღუმელის არჩევისას ჩნდება კითხვა, რომელი მოდელი აირჩიოს: გაზი თუ ელექტრო? კითხვაზე პასუხის გასაცემად აუცილებელია თითოეული ტიპის ტექნოლოგიის შედარებითი აღწერა.
სამზარეულოსთვის უფრო სასურველია ელექტრო ქურები. მათი მართვა უფრო მარტივი და უსაფრთხოა გამოსაყენებლად. არსებობს ორი ძირითადი მინუსი: მაღალი ღირებულება და ელექტროენერგიაზე დამოკიდებულება.
შეჯამება
ელექტრო ქურები იდეალურია თანამედროვე სამზარეულოსთვის. მათგან არ არის ჭვარტლი ჭერზე, ისინი ადვილად მუშაობენ და მრავალფუნქციურნი არიან.
ელექტროენერგიით მომუშავე ელექტრო ქურები ნაკლებად საშიშია და ინდუქციური მოდელებია, არც კი ემუქრებათ დამწვრობა სამუშაო ზედაპირის არარსებობის გამო. ყველა მრავალფეროვნებას შორის შეგიძლიათ აირჩიოთ ელექტრო ქურების მოდელი, რომელიც აკმაყოფილებს მომხმარებლის მკაცრ მოთხოვნებს.