ორთქლის ქვაბი
3 პროდუქცია
ჩვენება 1 - 3 of 3 პროდუქტი
ორთქლის ქვაბი
ორთქლზე მოხარშული კერძები ბევრად უფრო ჯანსაღია, ვიდრე შემწვარი ან ჩაშუშული, რის გამოც ჯანსაღი ცხოვრების წესის მოყვარულებს ძალიან უყვართ ორთქლის კერძები.ორთქლზე მომზადების დროს საკვები თითქმის არ კარგავს ვიტამინებს.. არ არის ზეთი, რაც ნიშნავს დაბალ კალორიულ შემცველობას. ერთი სიტყვით, თუ ხრაშუნა ქერქი არც ისე მნიშვნელოვანია თქვენთვის, ორმაგი ქვაბი შეიძლება გახდეს პოპულარული მოწყობილობა სამზარეულოში. მაგრამ როგორ ავირჩიოთ სწორი ორთქლის მანქანა თქვენი სახლისთვის და რა პარამეტრებს მივაქციოთ ყურადღება?
სწორედ,ამასში დაგეხმარებათ ჩვენი დღევანდელი სტატია.

ორთქლის ქვაბის მახასიათებლები
მიუხედავად იმისა, რომ სხვადასხვა ორთქლის ქვაბი შეიძლება განსხვავდებოდეს უჯრების რაოდენობის, კონტროლის ტიპისა და დამატებითი ფუნქციების მიხედვით, დიზაინი თითქმის ერთნაირია ყველასთვის:
- სახურავი. მასში ხვრელების არსებობის გამო გამოყოფს ორთქლს გარედან.
- პერფორირებული ქვედა. მასში ორთქლი გადის.
- კონტეინერი სუფთა წყლისთვის. რაც უფრო დიდია მოცულობა, მით უფრო დიდხანს შეგიძლიათ მოხარშვა.
- უჯრა წყლის შესაგროვებლად. სწორედ აქ მიედინება კონდენსატი.
- ორთქლის გენერატორი. ეს არის გამათბობელი, რომელიც აორთქლდებს წყალს.
- რეჟიმის შეცვლა. მოდელიდან გამომდინარე, მას შეუძლია შეასრულოს სხვადასხვა ფუნქციები.
ორთქლის მოქმედების პრინციპი ასეთია: ძირში მდებარე გამაცხელებელი ელემენტი აცხელებს წყალს ავზში, და ორთქლდება. ორთქლი, რომელიც გადის ქვედა გამყოფის გავლით, აღწევს პროდუქტებში. ცხელი ორთქლი საჭმელში ძალიან ღრმად აღწევს, ამიტომ მომზადების დროს მათი გადატრიალება არ არის საჭირო. დანარჩენი ორთქლი კედლებიდან ისევ ტაფაში მიედინება.
წარმოქმნილი ორთქლის საშუალო ტემპერატურაა 102°C, მაგრამ რაც უფრო მაღლა იწევს, მით უფრო ცივდება. ამიტომ, მოხარშვისას გირჩევთ, ყველაზე დაბალ ავზში ჩადოთ ხორცი და თევზი, შუაზე მყარი ბოსტნეული, ზემოდან კი მარცვლეული და სხვა პროდუქტები, რომელთა მოხარშვას ნაკლები დრო სჭირდება.

ორთქლის ქვაბის სიმძლავრე
როგორ ავირჩიოთ სწორი ორთქლმავალი სიმძლავრის მიხედვით? სიმძლავრე პირდაპირ გავლენას ახდენს ორთქლის აორთქლების სიჩქარეზე და ინტენსივობაზე. ანუ რაც უფრო ძლიერია ორმაგი ქვაბი, მით უფრო სწრაფად ადუღებს ცივ წყალს და ნაკლები დრო დასჭირდება მოხარშვას. თუ გეგმავთ 4 ან მეტი ადამიანისთვის მომზადებას ერთდროულად 3 - 4 ავზში, აიღეთ მოწყობილობა, რომლის სიმძლავრეა 1000 - 2000 ვატი.
თუ გსურთ შეიძინოთ ორმაგი ქვაბი, როგორც დამატებითი მოწყობილობა მულტიქუკერისთვის, უმჯობესია აიღოთ მოდელი, რომლის სიმძლავრეა 400 - 600 ვატი. ასევე გახსოვდეთ, რომ რაც უფრო დიდია უჯრები, მით მეტი ენერგია სჭირდება მოწყობილობას. 1.5 - 2 ლიტრი მოცულობის უჯრებისთვის საკმარისი იქნება 400 - 800 ვტ მოწყობილობები, ხოლო 3 - 4 ლიტრისთვის საჭიროა ორთქლის 800 - 1500 ვტ.
რა ტიპის ორთქლის ქვაბია მოსახერხებელი
საუკეთესო ორთქლის ქვაბის არჩევისას ყურადღება მიაქციეთ მოწყობილობის კონტროლის ტიპს:
- მექანიკური. ეს არის მარტივი მბრუნავი ღილაკი, რომელიც გეხმარებათ სამზარეულოში დროის დაზოგვაში. ზოგიერთ მოდელს დამატებით აქვს ტაიმერი და საკვების დათბობის რეგულატორი. როგორც წესი, მექანიკური ტიპის კონტროლი დამონტაჟებულია შედარებით ბიუჯეტურ მოდელებზე. ამავდროულად, ის უფრო საიმედოა და ნაკლებად ხშირად იშლება, ვიდრე ღილაკის ან სენსორული გადამრთველი.
- ღილაკი. მექანიკური რეგულატორისგან განსხვავებით, შეუძლებელია ღილაკებით დროის შეუფერხებლად დაყენება, მაგრამ მხოლოდ ნაბიჯებით. თუმცა, ღილაკიანი მოდელების უმეტესობას, აქვს LCD დისპლეი, რომელიც აჩვენებს ყველა კითხვას, რაც ძალიან მოსახერხებელია. ზოგადად, ღილაკზე კონტროლი უფრო მოსახერხებელია, ვიდრე მექანიკური კონტროლი, მაგრამ ის უფრო ხშირად ვერ ხერხდება
- სენსორული. პროგრამების დაყენება ხდება ეკრანზე სენსორული ღილაკების გამოყენებით. სენსორული კონტროლი აქვს ძვირადღირებულ მოდელებს. თუმცა, აღსანიშნავია, რომ თითის ანაბეჭდები რჩება ეკრანზე, ამიტომ საჭიროა მისი რეგულარულად გაწმენდა.
საერთო ჯამში,კონტროლის ტიპის არჩევანი დიდწილად დამოკიდებულია იმაზე, თუ რომელი უფრო მოსახერხებელია თქვენთვის. პრაქტიკამ აჩვენა, რომ მექანიკა ყველაზე ნაკლებად იშლება, ასე რომ, თუ კონტროლის ტიპი არ არის თქვენთვის მნიშვნელოვანი, მაშინ აიღეთ მექანიკური

რამდენი უჯრისგან და მასალისგან შედგება ორთქლის ქვაბი.
თითოეული იარუსისთვის გამოიყენება ცალკე უჯრა. ასეთი იარუსი შეიძლება იყოს 1-დან 5-მდე.როგორ ავირჩიოთ სახლისთვის ორმაგი ქვაბი უჯრების რაოდენობის მიხედვით? ეს ყველაფერი დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენი კერძის ან პროდუქტის მომზადება გსურთ ერთდროულად. მაგალითად, თქვენ უნდა გააკეთოთ ოლივიე. შემდეგ დაგჭირდებათ მინიმუმ სამი უჯრა: ერთში შეგიძლიათ მოხარშოთ ხორცი, მეორეში - კარტოფილი და სტაფილო, ხოლო მესამეში - კვერცხი. თუ გსურთ რთული კერძების მომზადება, ყურადღება მიაქციეთ მოწყობილობებს მინიმუმ სამი უჯრით.
სხვა საკითხებთან ერთად, ღირს უჯრების დამზადების მასალის გათვალისწინება. პლასტმასის უჯრები უფრო ადვილია გასაწმენდად, მსუბუქია, მაგრამ ასევე უფრო მყიფე. ლითონი მტკიცე და გამძლეა, მაგრამ უფრო ძნელია გარეცხვა, განსაკუთრებით ქვედა, სადაც არის გამყოფი და ხვრელები კვერცხის მოსადუღებლად.
ორთქლის მანქანების დამატებითი ფუნქციები და მახასიათებლები

უჯრის ბოლოში ხშირად კეთდება მრგვალი ჩაღრმავებები კვერცხებისთვის. უჯრის ზომიდან გამომდინარე, კვერცხები შეიძლება მოთავსდეს 4-დან 8-მდე. თუ უკვე იყიდეთ ორმაგი ქვაბი და არ არის ჩაღრმავებები, უბრალოდ ფრთხილად მოათავსეთ ისე, რომ არ გაგორდეს და გამყოფის ნახვრეტები საკმარისია იმისათვის, რომ კარგად მოხარშოთ ისინი.
მარცვლეულის მოსამზადებლად, როგორიცაა ბრინჯი, წიწიბურა, დაგჭირდებათ სპეციალური თასი, რომელსაც ნახვრეტი არ აქვს. მასში სათანადო რაოდენობით ასხამენ წყალს და ყრიან მარცვლეულს. ასეთი თასი უფრო მცირეა, ვიდრე მთავარი ავზი, მაგრამ აქვს ფართო სახელურები, რომლებიც გვერდებზე ეკიდება. ხარშვის დროს ორთქლი თავისუფლად აღწევს და წყალი შეიწოვება მარცვლეულში.
ტემპერატურის შენარჩუნება

ეს არის ცალკე რეჟიმი, რომელსაც შეუძლია შეინარჩუნოს საკვებს ტემპერატურა მომზადების შემდეგ. მისი დაყენება შესაძლებელია ხელით ან ავტომატურად ჩართვისთვის.
სწრაფი გაცხელება
ეს ფუნქცია აჩქარებს ორთქლის გენერატორის გათბობას, რითაც ამცირებს ორთქლის წარმოების დროს. ზოგიერთ მოდელში, ორთქლი იწყებს ფორმირებას მოწყობილობის დაწყებიდან ფაქტიურად 5 წამში. კერძოდ, ეს ფუნქცია დაგჭირდებათ, როდესაც საჭიროა საჭმლის მომზადება ერთდროულად რამდენიმე უჯრაში და ყველა მათგანი დიდი მოცულობითაა.
დაგვიანებული დაწყება
მიუხედავად იმისა, რომ ტაიმერი ხელმისაწვდომია ყველა ორთქლის ქვაბისთვის, ყველა არ არის აღჭურვილი "დაგვიანებული დაწყების" ფუნქციით. ეს ფუნქცია საშუალებას გაძლევთ დააყენოთ ტაიმერი ისე, რომ ორთქლის ქვაბი ამოქმედდეს გარკვეულ დროს, მაგალითად ღამით. შეგიძლიათ უჯრებში მოათავსოთ ყველა საჭირო პროდუქტი და დაპროგრამოთ მოწყობილობა ისე, რომ ამოქმედდეს დილით.ასევე, დაგვიანებული დაწყება მოსახერხებელია, თუ სასწრაფოდ გჭირდებათ სადმე წასვლა და არ არსებობს საშუალება აკონტროლოთ მომზადების პროცესი.
წყლის დონის მაჩვენებელი
ასეთი ინდიკატორი შეიძლება იყოს პლატაზე გამჭვირვალე ფანჯრის სახით ან მოწყობილობის ეკრანზე LED მითითების სახით. ეს საშუალებას გაძლევთ გაიგოთ, დროა დაამატოთ წყალი ან საკმარისია თუ არა მისი რაოდენობა. კერძოდ, წყლის ოდენობის მონიტორინგი მნიშვნელოვანია, როდესაც ვამზადებთ მძიმე ბოსტნეულს, როგორიცაა ჭარხალი ან სიმინდი.
პროგრამები ავტომატური მომზადებისთვის
ასეთი შესაძლებლობის მქონე ორტქლის ქვაბი შესაფერისია მათთვის, ვისაც არ სურს რეცეპტებით შეწუხება და მინიმუმ დრო სჭირდება ორმაგ ქვაბთან ურთიერთობისთვის. ასეთი პროგრამების კომპლექტში შედის „ხორცი“, „თევზი“, „ბოსტნეული“ და ა.შ. დიასახლისმა უბრალოდ უნდა აირჩიოს პროდუქტის წონა და სახეობა და უბრალოდ დაიწყოს მომზადება. ზოგიერთ მოდელში ამ ფუნქციას ეწოდება "მთავარი".
გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ თავად პროგრამები არ ითვალისწინებენ დამატებით პარამეტრებს, როგორიცაა პროდუქტების სიმტკიცე. ასე რომ, ახალ მოსული სიმინდისთვის 15-20 წუთი საკმარისი იქნება, ხოლო მყარი სიმინდის მოხარშვა გაცილებით მეტხანს მოგიწევთ. სამწუხაროდ, შედარებით ცოტა მოდელს აქვს ავტომატური სამზარეულოს პროგრამები.
სანელებლების განყოფილება
სანელებლების უჯრა არის პატარა რეზერვუარი, რომელიც მოთავსებულია ორთქლის გენერატორზე სუფთა წყლის ტაფაში. მასში გავლისას ორთქლი გაჯერებულია სანელებლების არომატით და გადააქვს პროდუქტებში. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ სანელებლები ფაქტიურად არ ცურავს წყლის ავზში, არამედ გაჯერებულია მისი ორთქლით - ამის წყალობით ტაფას არ სჭირდება სანელებლების მოგვიანებით ჩამორეცხვა, რაც შეიძლება საკმაოდ პრობლემური იყოს.
გემრიელი და ჯანსაღი საკვების ყველა მოყვარულისთვის ორთქლის ქვაბი გახდება საუკეთესო მეგობარი და დამხმარე სამზარეულოში. ამ ტექნიკით, თქვენ შეგიძლიათ არა მხოლოდ მოამზადოთ დიეტური კერძები ცხიმისა და ქოლესტერინის გარეშე, არამედ გაათბოთ საკვები, გაასტერილოთ კერძები (მაგალითად, ბავშვის ბოთლები კვებისთვის) და ა.შ.
ჩვენი საიტი დაგეხმარებათ თქვენი სამზარეულოსთვის საჭირო ორთქლის ქვაბის შერჩევაში.