Oz ოზი
Oz (ოზი)
ელექტრო და ინდუქციური ღუმელების ინტენსიური განვითარებისა და გაუმჯობესების მიუხედავად, Oz-ის გაზქურები მაინც არ კარგავს პოპულარობას და კვლავ მოთხოვნადია. პრაქტიკა გვიჩვენებს, რომ გაზიფიცირებული სახლების მაცხოვრებლების დიდი უმრავლესობა დღესაც, როგორც ადრე, უპირატესობას ანიჭებს Oz-ის გაზქურას. ეს გასაკვირი არ არის, რადგან Oz-ის გაზქურები საშუალებას გაძლევთ სწრაფად მოამზადოთ საკვები, ხოლო ცეცხლზე მოხარშული კერძების გემო უფრო გამოხატულია. და რაც მთავარია, არის ენერგიის მნიშვნელოვანი დაზოგვა.
Oz-ის გაზქურები არის დიდი, ძვირი და იშვიათად ფუჭდება ტექნიკა. სწორედ ამიტომ, უკიდურესად იშვიათია საუბარი მათ შეცვლაზე - როგორც წესი, მხოლოდ გადაადგილების ან რემონტის დროს, რაც დაკავშირებულია ყველა საყოფაცხოვრებო ტექნიკის განახლებასთან. შედეგად, მყიდველი აღმოჩნდება მოუმზადებელი არჩევანისთვის: მან არ იცის, როგორ შეიცვალა ღუმელები გასული ათწლეულის განმავლობაში, რა ფუნქციები აქვთ თანამედროვე მოდელებს, რა უნდა ვეძებოთ ყიდვისას, გარდა ფასისა.
ამ სტატიაში ვეცდებით დავეხმაროთ ყველას, ვისაც ახალი სამზარეულოს ტექნიკის შეძენის აუცილებლობის წინაშე დგას და მოგიყვეთ, თუ როგორ უნდა აირჩიოთ ოზის გაზქურა კარგი ღუმელით.
Oz(ოზის) გაზქურების სახეები
ძალიან პოპულარულია ოზის ღუმელების მოდელები, რომლებშიც კერა და ღუმელი მუშაობს გაზზე. ჩვენს ქვეყანაში გაზის ტარიფი ჯერ კიდევ საგრძნობლად დაბალია, ვიდრე ელექტროენერგიაზე და ბევრი მომხმარებელი სამართლიანად თვლის, რომ ცოდვაა ენერგიის ყველაზე იაფი წყაროს მაქსიმალური გამოყენება, თუ ასეთი შესაძლებლობა არსებობს.
გარდა ამისა, მთლიანად ოზის გაზის გაზქურა უფრო იაფია, ვიდრე დაახლოებით იგივე დონის და იგივე მწარმოებლის კომბინირებული ღუმელი.
თქვენ მოგიწევთ დანაზოგის გადახდა უფრო დაბალი დონის მოხერხებულობით, რადგან Oz-ის გაზის ღუმელში არ არის:
- ზედა გათბობა;
- ვენტილატორი კამერის შიგნით ცხელი ჰაერის ერთგვაროვანი განაწილებისთვის;
- დაბალ ტემპერატურაზე მუშაობის რეჟიმები;
- ზუსტი ტემპერატურის კონტროლი
თუმცა, ნამდვილი შეფ-მზარეულები მზად არიან შეეგუონ ამ შეზღუდვებს და სრულად გაზიფიცირებული ღუმელის მიერ გამოშვებული დიდი რაოდენობით ჭვარტლს, ცეცხლზე მომზადების შესაძლებლობის გამო.
Oz-ის გაზქურა ელექტრო ღუმელით არის ოქროს შუალედი ეკონომიურობასა და მარტივად გამოყენებას შორის. ასეთი ვარიანტი, ერთის მხრივ, საშუალებას გაძლევთ არ დახარჯოთ ძვირადღირებული ელექტროენერგია ლანჩებისა და ვახშმის ყოველდღიურ მომზადებაზე, მაგრამ, მეორე მხრივ, საშუალებას გაძლევთ ისარგებლოთ თანამედროვე ელექტრო ოზის ღუმელების ყველა უპირატესობით
ნამდვილი კულინარიული შედევრების შესაქმნელად.
Oz-ის გაზქურები, რომლებზეც გაზისა და ელექტრო სანთურები მშვიდობიანად თანაარსებობენ, გაცილებით ნაკლებად გავრცელებულია, მაგრამ არის რამდენიმე. ეს ტექნიკა განსაკუთრებით საინტერესოა აგარაკების მფლობელებისთვის, რომლებიც იყენებენ გაზის ცილინდრებს: მაშინაც კი, თუ ცილინდრში გაზი მოსალოდნელზე ადრე ამოიწურება, თქვენ არ მოგაკლდებათ ცხელი სადილის მომზადების შესაძლებლობა.
Oz-ის გაზისა და ელექტრო სანთურების თანაფარდობა, როგორც წესი, არის 3:1 .ვინაიდან ერთი ელექტრული ელემენტის სიმძლავრე მცირეა, გაზქურები კომბინირებული გაზ-ელექტრული კერით ჩვეულებრივ არ საჭიროებენ სპეციალურ ელექტრო კავშირს.
ყველა წარმოებულ ოზის გაზქურას, ძალიან იშვიათი გამონაკლისის გარდა, აქვს სტანდარტული სიმაღლე 85 სმ. სიღრმე შეიძლება განსხვავდებოდეს, მაგრამ არა ბევრი - 50-დან 60 სმ-მდე. მაგრამ ოზის გაზქურის სიგანეში ბევრი ვარიაციაა და თქვენ გექნებათ ბევრი არჩევანი.
ყველაზე პოპულარული და გავრცელებული ოზის გაზქურების ვარიანტია 50 და 60 სმ სიგანის ფილები, თუმცა, სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ იპოვოთ სუპერ ვიწრო 30 სმ მოდელი და მხოლოდ უზარმაზარი, რომლის სიგანე 90-ს ან თუნდაც მიაღწევს. 120 სმ რაც უფრო ფართოა ფილა მით მეტი სანთურები შეიძლება განთავსდეს მის ზედაპირზე.
Oz-ის გაზქურის ზომები, რომლებიც თქვენთვის ოპტიმალურია, განისაზღვრება ოთახის ფართობით, ავეჯის არსებული ან დაგეგმილი მოწყობით და მოწყობილობის გამოყენების მოსალოდნელი ინტენსივობით, რაც თავის მხრივ დამოკიდებულია თქვენი ოჯახის რაოდენობაზე.
რა უნდა იცოდეთ Oz(ოზის) გაზქურის შესახებ
ბუნებრივი (მთავარი) და თხევადი (ბალონი) აირის წვის პროდუქტებია ნახშირორჟანგი და წყალი - ნივთიერებები აბსოლუტურად უვნებელია. თუმცა, ეს იდეალურია. გაზის არასრული წვის შედეგად წარმოიქმნება ნახშირბადის მონოქსიდი, რომელიც უფრო ცნობილია როგორც ნახშირბადის მონოქსიდი. მცირე კონცენტრაციებში იწვევს თავის ტკივილს, მაგრამ დიდი კონცენტრაციით შეიძლება გამოიწვიოს სიკვდილი. თავად ბუნებრივი/თხევადი გაზი ასევე ტოქსიკურია
თუმცა ეს ყველაფერი არ არის ოზის გაზქურის გამოყენებაზე უარის თქმის მიზეზი.
საკუთარი თავის და თქვენი საყვარელი ადამიანების დასაცავად, უბრალოდ დაიცავით რამდენიმე მარტივი წესი:
- Oz-ის გაზქურის მუშაობისას ელექტრო გამწოვი უნდა იყოს ჩართული. თუ სამზარეულო არ გაქვთ აღჭურვილი, ფანჯარა ღია დადეთ.
- ხარშვის დასრულების შემდეგ აუცილებელია სამზარეულოს ვენტილაცია მინიმუმ 15-20 წუთის განმავლობაში.
- სასურველია ოზის გაზქურა ზედიზედ 2 საათზე მეტი არ იყოს ჩართული. შეეცადეთ არ ჩართოთ ორზე მეტი სანთურები ერთდროულად
- რაც უფრო დიდია მანძილი სანთურიდან გახურებული ჭურჭლის ძირამდე, მით უფრო სრულად იწვის გაზი.
- რეგულარულად მიაქციეთ ყურადღება ალის ტიპს. გამჭვირვალე ლურჯი ალი არის ნიშანი იმისა, რომ წვა ნორმალურად მიმდინარეობს, წითელი და ყვითელი ენების გამოჩენა მიუთითებს, რომ წვა არ არის დასრულებული. ცეცხლის ხასიათის ნებისმიერი ცვლილება, მისი ფერის შეცვლა, ძლიერი ჭვარტლის გამოჩენა არის მიზეზი, რომ დაუყოვნებლივ დაუკავშირდეთ გაზის სამსახურს.
და, რა თქმა უნდა, სანამ სამზარეულოსთვის Oz-ისi გაზქურას აირჩევთ, დარწმუნდით, რომ მას აქვს პროდუქტის სერტიფიკატი. უფრო მეტიც, ამ შემთხვევაში საქმე მხოლოდ საეჭვო წარმოშობის ტექნიკას არ ეხება. სერტიფიკატის გარეშე, თქვენ არც კი უნდა შეიძინოთ დროში გამოცდილი, რეპუტაციის მქონე ბრენდების პროდუქტები, რადგან გაზის ხარისხის მახასიათებლები განსხვავდება ევროპული სტანდარტებისაგან.
ბოლოს ნანახი
რჩეული ბრენდი

