საყინულე მაცივრები


გარანტია


გარანტია
8 პროდუქცია
ჩვენება 1 - 8 of 8 პროდუქტი
საყინულე მაცივრები
თითქმის ყველა მაცივარს აქვს საყინულე, რომელშიც შეგიძლიათ შეინახოთ მცირე რაოდენობით საკვები (ხორცი, კენკრა, ხილი და ა.შ.). მაგრამ საკვების დიდი მარაგისთვის საჭიროა საყინულე მაცივარი. მაღაზიებში არის სხვადასხვა მოდელების უზარმაზარი არჩევანი. ყველა მათგანი განსხვავდება ფორმით, ზომით, ენერგეტიკული კლასით, სიმძლავრით და ა.შ. ჩვენს სტატიაში ვისაუბრებთ იმაზე, თუ რა არის საყინულეები, როგორ ავირჩიოთ სწორი საყინულე თქვენი სახლისთვის და რას უნდა მიაქციოთ ყურადღება ყიდვისას.
საყინულე მაცივრების სახეები
საყინულე მაცივრები იყოფა 2 ტიპად: ვერტიკალური კორპუსით და ჰორიზონტალური. კარები შეიძლება იყოს ჩამოკიდებული (გვერდიგვერდ) ან ფრანგული
- ვერტიკალური საყინულე მაცივრები არის ერთკამერიანი და რამდენიმე განყოფილებით. შიგნით არის თაროები, ბადეები და უჯრები. კორპუსის სიმაღლემ შეიძლება მიაღწიოს 2 მეტრს, ხოლო გამოსაყენებელი მოცულობა - 280 ლიტრამდე.
- ჰორიზონტალურ საყინულე მაცივრები აქვთ გამჭვირვალე ზედა, რომელიც დამზადებულია გამძლე მინისგან და ღიაა ზემოდან. შიდა სივრცე შეიძლება შეიცავდეს ჩამოკიდებულ კალათებს და ბადეებს, რომლებზეც ადვილად მისადგომია. შიდა ჰორიზონტალური საყინულეების მთავარი უპირატესობა მათი დიდი მოცულობაა (400 ლიტრამდე).
- გვერდიგვერდ - საყინულე მაცივრები ორი სრული სიმაღლის ჩამოკიდებული კარით. მათ აქვთ დიდი შიდა მოცულობა და ბევრად უფრო ძვირია, ვიდრე კლასიკური მოდელები ერთი კარით.
- ფრანგული კარი - საკიდი კარები განლაგებულია კორპუსის ზედა ნაწილში, ხოლო უჯრები ქვედა ნაწილში. საყინულეებში ეს დიზაინი იშვიათია, ძირითადად გამოიყენება მაცივრებში.
საყინულე მაცივრის არჩევისას გაითვალისწინეთ მისი სიგანე, სიღრმე და სიმაღლე. ეს პირდაპირ დამოკიდებულია იმაზე, მოერგება თუ არა იქ, სადაც მისთვის ადგილია მომზადებული.
- ვერტიკალური საყინულე მაცივრის სიგანე ჩვეულებრივ 45-დან 75 სანტიმეტრამდეა, მოდელის მიხედვით. კომპაქტურ საყინულეებს კორპუსი აქვთ 45-50 სმ სიგანეზე, კლასიკურ მოდელებს კი 60 სმ. ჰორიზონტალურ საყინულეებს აქვთ 120-დან 170 სმ-მდე სიგანე.
- სიღრმე. ვერტიკალურ საყინულე მაცივრებში სიღრმე უდრის სიგანეს. აქედან გამომდინარე, ეს პარამეტრი შეიძლება განსხვავდებოდეს 55-63 სმ-მდე.
- სიმაღლე. ვერტიკალურ საყინულე მაცივრებში სიმაღლე 55 სმ-დან 2 მეტრამდეა. თუ ყიდულობთ საყინულეს 95 სმ სიმაღლეზე, მაშინ მისი დამონტაჟება შესაძლებელია კონტრტოპის ქვეშ.
სასარგებლო მოცულობა და გაყინვის ძალა

ენერგეტიკულ კლასს შეუძლია გავლენა მოახდინოს რამდენად სასარგებლო იქნება საყინულე მაცივრის შიდა მოცულობა. თანაბარი ზომებით, სხვადასხვა მოდელების სასარგებლო შიდა მოცულობა შეიძლება განსხვავდებოდეს. მაგალითად, A+ კლასის საყინულეს მაცივარი უფრო სქელი კედლები აქვს ვიდრე C კლასის საყინულეს მაცივარი, ამიტომ A+ კლასის აღჭურვილობის გამოსაყენებელი მოცულობა ოდნავ ნაკლები იქნება.
ყიდვამდე გადაწყვიტეთ შიდა კამერის სიმძლავრე. ვერტიკალური საყინულე მაცივრებისთვის მთლიანი მოცულობა შეიძლება იყოს 30-დან 280 ლიტრამდე, ხოლო ჰორიზონტალური საყინულე მაცივრებისთვის - 400 ლიტრამდე.
გაყინვის სიმძლავრე თანამედროვე მოდელებში არის 2-40 კგ დღეში. მაგალითად, თუ 4 კაციანი ოჯახი გყავთ, მაშინ 5-8 კგ საკმარისია.
გაყინვის კლასი
საკვების მინიმალური ტემპერატურის დონე, ხარისხი და შენახვის ვადა დამოკიდებულია საყინულე მაცივრის გაყინვის კლასზე. თანამედროვე საყინულე მაცივრები ინარჩუნებენ ტემპერატურას -6-დან -24 გრადუსამდე.
გაყინვის კლასი ყოველთვის მითითებულია ვარსკვლავებით (*), რომლებიც ნაჩვენებია კაბინეტის შიგნით. ერთი ვარსკვლავი წარმოადგენს -6 გრადუსს. ვარსკვლავების მაქსიმალური დასაშვები რაოდენობა არის ოთხი, ე.ი. -24 გრადუსი. თუმცა, 4 ვარსკვლავიან მოდელებშიც კი მხოლოდ -18 ° C გამოიყენება საკვების შესანახად. შენახვის ხანგრძლივობის თვალსაზრისით, 3 და 4 ვარსკვლავიან მოდელებს შორის განსხვავება არ არის. უფრო დაბალი ტემპერატურაა საჭირო ახალი საკვების უფრო სწრაფად გაყინვისთვის. თუმცა, უნდა გვახსოვდეს, რომ უფრო მაღალი გაყინვის კლასის საყინულეები ტრადიციულად უფრო ძვირია.
ენერგიის დაზოგვის კლასი
ელექტროენერგიის მოხმარების დონე დამოკიდებულია 3 ინდიკატორზე: ზომები, სიმძლავრე და გაყინვის კლასი. თითოეულ ტექნიკას აქვს საკუთარი სტანდარტები. ეს არის ენერგოეფექტურობის კლასი, რომელიც გეტყვით, რამდენად ეკონომიურია ესა თუ ის საყინულე მაცივარი ზოგად სტანდარტთან შედარებით.
ზოგადად მიღებული კლასის მასშტაბი უზრუნველყოფს 10 მნიშვნელობას:

- А+++ - მოხმარების 20-21% წლიური მოხმარების სტანდარტიდან
- A++ - 22-29%
- A+ - 30-44%
- A - 45-54%
- B - 55-74%
- C - 75-94%
- D - 95 - 109%
- E - 110-124%
- F - 125-149%
- G - 150% -ზე მეტი
A +++ კლასის ნებისმიერი მოდელი არის საუკეთესო საყინულე მაცივარი დღემდე ენერგიის დაზოგვის თვალსაზრისით. B, C, D კლასის აღჭურვილობას აქვს მისაღები მოხმარება, E, F, G კლასის არაეკონომიური მოდელები თითქმის არ გვხვდება გაყიდვაში. საყინულე მაცივრის ყიდვისას არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ ეკონომიური ტექნიკა უფრო ძვირი დაჯდება, ხოლო გამოსაყენებელი შიდა მოცულობა ოდნავ ნაკლები იქნება.
კლიმატის კლასი
თითოეულ საყინულე მაცივარს ენიჭება კონკრეტული კლიმატის კლასი. მწარმოებლებმა განჭვრიტეს ის ფაქტი, რომ შიდა კამერის სამუშაო ტემპერატურა ასევე დამოკიდებული იქნება გარე პირობებზე. ამ მიზეზით, თითოეული მოდელი განკუთვნილია კონკრეტული გეოგრაფიული რეგიონისთვის.
არსებობს 4 ტიპის აღნიშვნა:
- SN - მარკირება სუბნორმალური რეგიონის მოდელებისთვის, გარე ტემპერატურა უნდა იყოს 10-32 ° C.
- N - ნორმალური, ზომიერად ცივი კლიმატი. გარე ტემპერატურა უნდა შეესაბამებოდეს 16-32 °C.
- ST - სუბტროპიკული კლიმატი 18-38 °C ტემპერატურით.
- T - ტროპიკები 18-43 ° C ტემპერატურის დიაპაზონით.
საყინულე მაცივარს შეიძლება ჰქონდეს ერთზე მეტი კლიმატის კლასი, ყურადღება უნდა მიექცეს კლიმატის კლასს, თუ აღჭურვილობა დამონტაჟდება სარდაფებში, კომუნალურ ან ტექნიკურ ოთახებში.
როგორ ავირჩიოთ საყინულე მაცივარი თქვენი სახლისთვის No Frost სისტემით?
No Frost სისტემა (ან ავტომატური გალღობა) იცავს მოწყობილობებს ყინვისგან.
საყინულე მაცივრებს, რომლებსაც აქვთ No Frost სისტემა, აქვთ სპეციალური ვენტილაცია, რომელიც მოძრაობს ტენიან ჰაერს სამუშაო კამერის შიგნით. ყველა ყინვა გროვდება აორთქლებაზე. დროთა განმავლობაში ვენტილაცია წყვეტს მუშაობას, აორთქლება იწყებს გაცხელებას და ყინული იწყებს დნობას. წყალი ჩაედინება ტაფაში, საიდანაც მოგვიანებით ბუნებრივად აორთქლდება.
No Frost სისტემის არარსებობის შემთხვევაში, მოწყობილობა უნდა გაიყინოს ხელით. აუცილებელია საყინულე მაცივარი თავად გამორთოთ, დაელოდოთ გალღობას და გარეცხეთ. გაყინვის პროცედურა უნდა ჩატარდეს წელიწადში ერთხელ მაინც. იგივე ეხება საყინულეების ჰიგიენურ წმენდას No Frost სისტემით.
No Frost რეჟიმის მქონე მოწყობილობები ჩვეულებრივ უფრო ძვირია, ვიდრე ხელით გალღობა. თუმცა, ყველაზე ხშირად No Frost ხორციელდება მოდელებში, რომელთა შიდა მოცულობა 200 ლიტრზე მეტია.
რომელი კონტროლი უკეთესია: მექანიკური თუ ელექტრონული?
საყინულე მაცივარი კონტროლის ტიპის მიხედვით, შეგიძლიათ გაიგოთ ტემპერატურის კონტროლის სისტემის შესახებ,შიდა პალატაში.
მექანიკური კონტროლის წყალობით, ყველა რეჟიმი დაყენებულია ხელით,ხოლო კონტროლი ხდება აორთქლების ტემპერატურის დონის მიხედვით. ეს სისტემა გამოიყენება საყინულეებში No Frost სისტემის გარეშე. მექანიკური კონტროლი ზოგჯერ დამონტაჟებულია დიდი შიდა მოცულობის მქონე მოწყობილობებში და ჰორიზონტალურ საყინულეებში.
ელექტრონული კონტროლი მოიცავს დამონტაჟებულ სენსორებს, რომლებიც აკონტროლებენ საყინულეში ჰაერის ტემპერატურას. პანელი ასეთ მოდელებში არის ღილაკით წარმოდგენილი. ელექტრონული სისტემა ავტომატურად არეგულირებს გაგრილების პირობებს. მაგალითად, დიდი რაოდენობით საკვების ერთდროულად ჩატვირთვისას, საყინულე გაზრდის სიმძლავრეს და გაზრდის ტემპერატურას.
ელექტრონული კონტროლის უპირატესობაა წინასწარ დაყენებული შენახვისა და გაყინვის რეჟიმების გამოყენება, ასევე კამერაში ტემპერატურის ზუსტი კონტროლი. ზოგიერთ საყინულეს აქვს ჩაშენებული LED ან LCD ეკრანები, ტაიმერები, უსაფრთხოების სენსორები და ა.შ.
რომელი საყინულე მაცივარი ჯობია აირჩიოს, თითოეული მყიდველი თავად გადაწყვეტს. მათთვის, ვისაც ყველაზე მეტად აინტერესებს სივრცის დაზოგვა, კომპაქტური ან ჩაშენებული ვარიანტია შესაფერისი, ხოლო თუ გამოსაყენებელი მოცულობა პრიორიტეტულია, უპირატესობა მიანიჭეთ ვერტიკალურ კლასიკას. აგარაკზე გამოსაყენებლად, დიდი ხნის განმავლობაში სიცივის შენარჩუნების ფუნქცია, როდესაც ელექტროენერგია გამორთულია, შეუცვლელია და ისინი, ვინც ყველაზე მეტად აფასებენ ახალი საკვების სარგებელს, არ შეუძლიათ სწრაფი გაყინვის სისტემის გარეშე. საყინულე მაცივრების მოდელები მრავალფეროვანია და კარგი ხარისხის საყინულე მაცივარის ხელმისაწვდომ ფასად პოვნა სულაც არ არის პრობლემა,როდესაც პროდუქციას ჩვენს საიტზე rcheuli.ge არჩევთ.