სლაისერი
6 პროდუქცია
ჩვენება 1 - 6 of 6 პროდუქტი
სლაისერი
როდესაც მივდივართ კაფეში ან რესტორანში და ვუკვეთავთ ნაჭრებს, თევზს ან ხორცს, ლამაზად გაფორმებული კერძები მოაქვთ პროდუქტების შესანიშნავად თანაბარ ნაჭრებთან ერთად, ამაში მათ პროფესიპონალური სლაისერი ეხმარებათ. მაგრამ ასეთ ადგილებს კომპანიასთან ერთად საკმაოდ იშვიათად ვსტუმრობთ და, როგორც წესი, დღესასწაულებსა და დაბადების დღეებს სახლში ვხვდებით მყუდრო ოჯახურ გარემოში. და ნებისმიერ დიასახლისს სურს, რომ გაშლილი მაგიდა არ გამოიყურებოდეს უარესად, ვიდრე რესტორანი თხელი ორიგინალური ნაჭრებით.
ამიტომ, ბევრი ქალი ადრე თუ გვიან აწყდება სლაისერის შეძენის საკითხს. როგორ ავირჩიოთ ეს მოწყობილობა, რომელი სლაისერია საუკეთესო და რა მახასიათებლები აქვს,ამაში დაგეხმარებათ ჩვენი სტატია.
რა არის სლაისრი და რა ფუნქცია აქვს?
იმისათვის, რომ გაიგოთ, რომელი მოდელის ყიდვა უკეთესია სახლის გამოყენებისთვის, თქვენ უნდა გაარკვიოთ რა არის სლაისერები და რა სახის ფუნქციონირება აქვთ მათ.
სლაისერი არის პატარა საყოფაცხოვრებო მოწყობილობა, რომელიც შექმნილია სხვადასხვა პროდუქტის იმავე სისქის ფირფიტებად დასაჭრელად.გამოიყენება სოსისების, ყველის, სოკოს, ბოსტნეულის და ხილის დასაჭრელად. არ არის რეკომენდებული ხორცპროდუქტებისა და ბოსტნეულის მოჭრა, რომლებსაც აქვთ ძვლები ან ძალიან მყარი შემადგენლობით.
სლაისერის უპირატესობები და მახასიათებლები
არჩევანის ფაქტორები
- გადაწყვიტეთ სლაისერის ინსტალაციის ადგილი. თუ სადმე არის მოწყობილობა მუდმივ ადგილას დასაყენებლად, უმჯობესია შეიძინოთ ერთი ცალი სლაისერი. ცოტა ნაკლები ეღირება და გაცილებით დიდხანს გაძლებს. იმ შემთხვევაში, როდესაც სამზარეულოში ბევრი ადგილი არ არის და თქვენ უნდა ამოიღოთ მოწყობილობა, უნდა შეიძინოთ დასაკეცი კონსტრუქცია. ეს უფრო ძვირი დაჯდება, ხოლო სიმტკიცე და გამძლეობა ჩამოუვარდება მთლიანს.
- ყურადღება მიაქციეთ სლაისრის სიმძლავრეს. გაყიდვაში ყველაზე ხშირად არის მოწყობილობები, რომელთა სიმძლავრეა 80-დან 200 ვატამდე. სახლის გამოყენებისთვის საკმარისია 100 ვატიანი ინდიკატორის სლაისერი. უფრო მძლავრი კი გამოიყენება პროფესიონალურ დონეზე და თქვენ არ იგრძნობთ დიდ განსხვავებას თქვენს სამზარეულოში გამოყენებისას.
- მნიშვნელოვანი მახასიათებელი იქნება პროდუქტის კორპუსის მასალა. ისინი დამზადებულია პლასტმასისგან და ლითონისგან. ყველაზე ხშირად, პლასტმასის ტექნიკა გამოიყენება ყოველდღიურ ცხოვრებაში, ისინი უფრო იაფია და მატერიალური ხარვეზები, როგორიცაა ნაკაწრები და დაბალი სიმტკიცე, საერთოდ არ იგრძნობა სახლში გამოყენებისას. ლითონის სლაისერები უფრო ძვირია და იწარმოება ძირითადად საკვების გადამამუშავებელ ქარხნებში გამოსაყენებლად. პლასტმასის საჭრელის ყიდვისას დარწმუნდით, რომ მასალა მტკიცეა და არ იკეცება. წინააღმდეგ შემთხვევაში, არსებობს იმის საშიშროება, რომ მოწყობილობის კორპუსი ძლიერად დაჭერისას გასკდეს.
- სლაისერის მუშაობის ძირითადი ნაწილია დანა. ამიტომ, პოპულარული მოდელების საუკეთესო მწარმოებლები საკუთარ მოწყობილობებში აყენებენ Solingen დანებს. ისინი შეიძლება იყოს ფოლადი ან კერამიკული. ასევე არის მოწყობილობები, სადაც დანები დაფარულია კერამიკით. საჭრელი უნდა იყიდოთ მხოლოდ თვითმკვეთრი დანებით.
სიმკვეთრის ტიპები:
- პირდაპირ. შედარებით იაფი ტიპის სიმკვეთრე, რომელიც განკუთვნილია ძირითადად ერთგვაროვანი პროდუქტებისთვის, როგორიცაა ძეხვი ან ყველი. ცუდად ჭრის პურს და ბოსტნეულს.
- ტალღოვანი. უფრო ძვირი გარეგნობაა, მაგრამ ადვილად ჭრის ყველა სახის საკვებს, დანას ტალღოვან კიდეზე არსებული პატარა ნახვევების წყალობით. ეს ვარიანტი უფრო დიდხანს რჩება მკვეთრი, ვიდრე სწორი დანები.
- დაკბილული. მკვეთრი მოხაზულობის კბილები ადვილად უმკლავდება ჰეტეროგენულ პროდუქტებს, მაგრამ მათი ღირებულება საკმაოდ მაღალია.
დანის დიამეტრი:
დანის დიამეტრიდან გამომდინარე, საჭრელს შეუძლია სხვადასხვა ზომის პროდუქტების მოჭრა. მცირე ზომის პროდუქტებისთვის გამოიყენება პირები, რომელთა დიამეტრი 230 მმ-მდეა, ხოლო დიდი 230-დან 300 მმ-მდე.
სლაისერებისს უმეტეს მოდელებში, ნაჭრის სისქე შეიძლება შეიცვალოს საჭირო ზომის მიხედვით. საყოფაცხოვრებო სლაისერებში ის რეგულირდება 1-დან 17 მმ-მდე დიაპაზონში, ხოლო პროფესიონალურ სლაისერებში - 0,5-დან 23 მმ-მდე. არის მოწყობილობები, რომლებშიც ინსტრუქციებში მითითებულია სხვადასხვა პროდუქტის რეკომენდებული სისქე, მაგალითად, ძეხვი შეიძლება დაიჭრას 2-3 მმ ნაჭრებად, ყველი - 3-4 მმ და პური - 11 მმ.
სლაისერის ფუნქცია
სლაისერების სხვადასხვა მოდელს აქვს ფუნქციების საკუთარი ნაკრები, რაც დამოკიდებულია მათ ფასში.
- ჭრის სიჩქარის რეგულირების შესაძლებლობა. მიღებული ნაჭრების ხარისხი დამოკიდებულია ამ ფუნქციაზე. მაღალი სიჩქარე ჭრის მძიმე საკვებს, როგორიცაა ბოსტნეული და მოუმზადებელი ძეხვეული, ხოლო დაბალი სიჩქარე შესაფერისია რბილი პურის ან პომიდვრის დასაჭრელად. ყველა პროფესიონალური მოწყობილობა აღჭურვილია ამ ფუნქციით.
- პულსის რეჟიმი. ჭრის მაღალსიჩქარიანი ცვლილებები მოკლე პაუზებით ხელს უწყობს მკვრივი არაჰომოგენური პროდუქტების უკეთ მოჭრას, ისევე როგორც დიდი მოცულობის, რომელიც მოითხოვს ჭრას. ეს ფუნქცია ხელს უშლის პირების გატეხვას.
- ბლოკირება. ბავშვის დაცვა შედგება ორი ღილაკიანი აქტივაციის სისტემის არსებობით, რომელიც ერთდროულად უნდა დააჭიროთ. დაჭერა მცირე ძალისხმევით მხოლოდ ზრდასრულ ადამიანს შეუძლია.
- დახრილობა რეგულირებადი. საჭრელების ზოგიერთ მოდელს შეუძლია შეცვალოს დახრის კუთხე 10-დან 15 გრადუსამდე, მოწყობილობასთან უფრო მოსახერხებელი მუშაობისთვის. ეს ფუნქცია არ არის ნაპოვნი ყველა ტიპის სლაისერში.
რა დამატებით კომპლექტებს მოიცავს სლაისერი
მოწყობილობის შეძენისას შეგიძლიათ ყურადღება მიაქციოთ დამატებით „კომპლექტებს“, რომლებიც გამოგადგებათ მისი გამოყენებისას.
- ადგილი დენის კაბელისთვის. ზოგიერთ სლაისერს აქვს სპეციალური განყოფილება, რომელშიც არის გადაბმული დენის კაბელი. გამოდის გლუვი, ნაოჭების გარეშე, რაც უზრუნველყოფს მის გამძლეობას.
- უჯრა ჭრისთვის. ძალიან მოსახერხებელი მოწყობილობა, რომელიც აგროვებს ყველა დასრულებულ ჭრას. არის ჩაშენებული და მოსახსნელი. მეორე ტიპის პლატა უფრო პრაქტიკულია გამოსაყენებლად.
- დამცავი საქმე. აუცილებელია დანების დაცვა გარე ზემოქმედებისაგან და სლაისერის მომხმარებლების შემთხვევითი დაზიანებებისგან.
- დანები. სხვადასხვა დანების არსებობა სწორი და ტალღოვანი. ეს დაგეხმარებათ დაზოგოთ უფრო ძვირი დანა, არ გამოიყენოთ იგი მარტივი ჭრისთვის. ზოგიერთი მოდელი აღჭურვილია სპეციალური დანებით კონკრეტული ტიპის პროდუქტებისთვის, როგორიცაა ყველი, შებოლილი ხორცი და ხილი.
- საქშენები. ნაჭრებად ან ჩალის ნაჭრებად ჭრისთვის გამოიყენება სხვადასხვა საქშენები. როგორც წესი, კურსში ყოველთვის გამოიყენება 1-2 საქშენი.
- ფეხები რეზინის ძირით. რეზინის ტერფები მოწყობილობას უფრო სტაბილურს ხდის, ხელს უშლის გადახვევას და ხელს უშლის ცურვას, რაც ამცირებს დაზიანების რისკს.
უმაღლესი ხარისხის სლაისერები
ჩვენს სტატიაში შემოგთავაზებთ სლაისერების სახლის გამოყენების ყველაზე პოპულარულ მოდელებს, რომლებიც ხელმისაწვდომია მოსახლეობის ნებისმიერი სეგმენტისთვის.
Gorenje R707A
ლითონის კორპუსის სასიამოვნო ვერცხლისფერი დახრილი ზედაპირით ქმნის შთაბეჭდილებას, რომ თქვენ იყენებთ პროფესიონალურ ინსტრუმენტს. მარტივი გამოსაყენებელი,ერთ ერთი ყველზე ბიუჯეტური სლაისერი ეს მოდელი თქვენი მაგიდის ლამაზად გაფორმების ოცნებას რეალობად აქცევს.
შემადგენლობა:
- ლითონის კორპუსი
- დახრილი სამუშაო ზედაპირი
- ბავშვის საკეტი
- რეზინის ფეხები.
შეჯამება
ჩვენს საიტზე, Rcheuli.ge-ზე გთავაზობთ სლაისერების უმრავ ბიუჯეტიან მოდელს,რომელიც ყველა ოჯახის სამზარეულოში უნდა იყოს.ვიმედოვნებთ, რომ ჩვენი სტატია თქვენთვის სასარგებლო იყო.სლაისერების უპირატესობებისა და უარყოფითი მხარეების გათვალისწინება და ამ პარამეტრების ფასთან შედარება დაგეხმარებათ სწორი არჩევანის გაკეთებაში და ზუსტად ის, რაც გჭირდებათ.