ვაფლის საცხობი


გარანტია
3 პროდუქცია
ჩვენება 1 - 3 of 3 პროდუქტი
ვაფლის საცხობის შერჩევის ძირითადი კრიტერიუმები
ვაფლის საცხობი უამრავი ოჯახის ყოველდღიურობის ნაწილია, რადგან მისი უპირატესობებით თქვენს საუზმესა თუ ვახშამს მრავალფეროვანს გახდით. გაეცანით მისი შერჩევის კრიტერიუმებს, რათა ყიდვისას სწორი არჩევანი გააკეთოთ.
ვაფლის საცხობის ასარჩევად უნდა გაითვალისწინოთ:
- მოწყობილობის ტიპი, რომელიც განისაზღვრება უჯრედების სიმაღლით. ეს დამოკიდებულია იმაზე, თუ რა ტიპის ვაფლის გამოცხობა შეიძლება მოწყობილობაში - თხელი (ამერიკული) თუ სქელი (ვენური და ბელგიური).
- სიმძლავრე. რამდენად სწრაფად თბება ვაფლის საცხობი და რამდენი ვაფლის გამოცხობა შეიძლება დროის ერთ ერთეულში დამოკიდებულია მის ღირებულებაზე.
- პანელის საფარი. შეიძლება იყოს ტეფლონი ან კერამიკა. ვაფლის საცხობების თითოეულ ტიპს აქვს თავისი დადებითი და უარყოფითი მხარეები. ცომი არ ეკვრის ტეფლონს, მაგრამ ადვილად იკაწრება, ხოლო კერამიკული ნაკაწრებია, მაგრამ არა დარტყმა.
- სხეულის მასალა. მასზე დამოკიდებულია არა მხოლოდ მოწყობილობის წონა, არამედ რამდენ ხანს გაძლებს ვაფლის საცხობი, რამდენად მოსახერხებელი იქნება მოწყობილობის მოვლა. პლასტმასი სწრაფად ცვდება, ლითონის კორპუსის მოწყობილობა უფრო დიდხანს გაძლებს, მაგრამ უფრო მეტი ღირს.
- კონტროლის მეთოდი. არსებობს ვაფლის საცხობების მოდელები მექანიკური და ელექტრონული კონტროლით. ზოგიერთი აღჭურვილია ეკრანით ან მითითებით, ტაიმერით ან ავტომატური გამორთვით.
- დამატებითი აქსესუარები. მათი წყალობით, ელექტრო ვაფლის საცხობი გახდება უფრო ფუნქციონალური და ადვილი გამოსაყენებელი. კომპლექტში შეიძლება იყოს: სპატული, ცომის დისპენსერი, ურთიერთშემცვლელი პანელები, რეცეპტების წიგნი და ა.შ.
- ბრენდი. რაც უფრო პოპულარულია ბრენდი, მით უფრო მაღალია ხარისხიანი მოწყობილობის არჩევის შანსი.
თითოეულ კრიტერიუმს აქვს თავისი ნიუანსი. განვიხილოთ ისინი უფრო დეტალურად.
ვაფლის საცხობი აპარატის ტიპი
ყველა მოწყობილობა მოწყობილია ერთნაირად. სითბოს მდგრადი მასალის ორი პანელი ჩამოკიდებულია, რათა მათი გახსნა და დახურვა მოხდეს. პანელებს აქვთ უჯრედები, რომლებშიც ცომი შეედინება. ტუბულარული გათბობის ელემენტები განლაგებულია ფლაპების ქვეშ. ისინი უჯრედებში სწორ ტემპერატურას ქმნიან, რის შედეგადაც ცომი ცხვება.
ვაფლის რკინის ტიპი განისაზღვრება უჯრედებში ჩაღრმავებების სიმაღლით. თუ პატარაა, მაშინ ასეთ მოწყობილობაში მხოლოდ თხელ ამერიკულ ვაფლებს აცხობენ. ახვევენ მილში და ავსებენ სხვადასხვა შიგთავსით. ღრმა უჯრედოვანი მოწყობილობები განკუთვნილია ბელგიური ან ვენური ვაფლის გამოსაცხობად. პირველი კვადრატული ან მართკუთხაა, მეორე - გულის ფორმის. ისინი უფრო ფაფუკია, ვიდრე ამერიკული.
ელექტრო ვაფლის რკინაში კერძებს აცხობენ არა მხოლოდ ტრადიციულად ტკბილს. შეგიძლიათ ინგრედიენტებიდან შაქარი ამოიღოთ და დაუმატოთ თქვენი საყვარელი სანელებლები და ყველი. ეს ვაფლები კარგია საუზმეზე და კარგად უხდება ავოკადოს, ბოსტნეულს, თევზს და ხორცს.
ასევე არსებობს ვაფლის საცხობების უნივერსალური მოდელები - მულტიბეიკერი. მათ კომპლექტში არის სხვადასხვა სიმაღლის რამდენიმე მოსახსნელი პანელი ერთდროულად. ისინი ბევრად უფრო ფუნქციონალურია, მაგრამ მათი ფასიც უფრო მაღალია. მულტიმცხობლების დახმარებით ამზადებენ არა მხოლოდ ვაფლებს, არამედ სხვა კერძებს: ომლეტებს, ბლინებს, ფუნთუშებს, პიცას. მულტიბეიკერი ასევე გამოიყენება გრილად ბოსტნეულის, ხორცისა და თევზის შესაწვავად.
საფვლის საცხობი აპარატის სიმძლავრე
აღჭურვილობის სიმძლავრე საშუალოდ 450 W-დან და ზემოთ. ეს ფუნქცია დამოკიდებულია:
- რამდენ ხანში იქნება ვაფლის საცხობი მზად გამოსაყენებლად ჩართვის შემდეგ. რაც უფრო მაღალია ელექტრო მოწყობილობის სიმძლავრე, მით უფრო სწრაფად თბება იგი.
- რამდენი ვაფლის მოხარშვა შეიძლება დროის ერთეულზე. უფრო ძლიერი მოდელები უფრო სწრაფად ცხვება.
სიმძლავრე შეიძლება იყოს:
- 450-დან 700 ვატამდე. ეს არის უმარტივესი ვაფლის საცხობის ძალა. ისინი არ განსხვავდებიან ფუნქციურობით. მათი უპირატესობა დაბალი ფასია.
- 750-დან 1000 ვატამდე. ყველაზე პოპულარული მოდელები ამ სიმძლავრის დიაპაზონშია. ეს ვაფლები უფრო სწრაფად იხარშება.
- 1050-დან 1500 ვატამდე. ასეთი მაჩვენებლების მქონე მოწყობილობები ასევე საკმაოდ სწრაფად მზადდება. მათი პანელები ზომით გაიზარდა, ამიტომ მათ შეუძლიათ მეტი ვაფლის გამოცხობა.
- 1500 ვტ-ზე მეტი. ეს არის ენერგიის რაოდენობა ყველაზე განზომილებიანი მოწყობილობებისთვის. აზრი აქვს აირჩიოს ისინი დიდი ოჯახის კერძების მოსამზადებლად.
სიმძლავრის გათვალისწინებით, არ უნდა დაგვავიწყდეს: რაც უფრო მაღალია მისი ღირებულება, მით მეტია ელექტროენერგიის მოხმარება. თუ სამი ან ოთხი ადამიანის ყოველდღიური მომზადების ვარიანტი გჭირდებათ, უმჯობესია შეიძინოთ საშუალო დიაპაზონის მოწყობილობა - ეს საკმარისი იქნება.
ვაფლის საცხობის პანელის მახასიათებლები
ვაფლის რკინის პანელების არჩევისას გირჩევთ, ყურადღება მიაქციოთ მათ საფარს.
- ტეფლონი. ყველაზე გავრცელებული ვარიანტი. ტეფლონი კარგია, რადგან საკვები არ იწვის. ასეთი საფარის მქონე პანელებზე მოწყობილობებზე უფრო მოსახერხებელია მომზადება, რადგან ვაფლის გადაქცევა და ამოღება ადვილია. მაგრამ ტეფლონი არასტაბილურია მექანიკური სტრესის მიმართ. მასზე ნაკაწრების თავიდან ასაცილებლად საჭიროა სილიკონის ან ხის სპატულების გამოყენება.
- კერამიკული. ზოგადად, ასეთი საფარი არ ჩამოუვარდება ტეფლონს. მასალის უპირატესობა ის არის, რომ მექანიკური მოქმედების დროს არ ტოვებს ნაკაწრებს. თუმცა, კერამიკა არ არის ნაკლოვანებების გარეშე: ისინი ვერ უძლებენ დარტყმებს და ტემპერატურის უეცარ ცვლილებებს. გარდა ამისა, ასეთი საფარის მქონე მოწყობილობები უფრო ძვირია.
ანელები განსხვავდება ზომით. ის განსაზღვრავს რამდენი ვაფლის მოხარშვა შეიძლება ერთდროულად. სხვადასხვა მოდელებში გათვალისწინებულია ერთიდან შვიდი საცხობი უჯრედი.
პანელები ასევე განსხვავდება მათი დაყენების წესით და არის:
- ჩაშენებული
- მოსახსნელი.
მეორე ვარიანტი უფრო პრაქტიკულია. მოსახსნელი პანელები ადვილად იწმინდება ისე, რომ წყალი მოხვდება მოწყობილობაზე და გააფუჭებს მას.
ჩარჩოს სპეციფიკაციები
ვაფლის აპარატის არჩევისას შეამოწმეთ მისი ჩარჩო. მას უნდა ჰქონდეს მაღალი ხარისხის ასამბლეა - ყველა ნაწილი მჭიდროდ იჭერს და არ იძაბება, არ არის ნაკაწრები.
მალასების მიხედვით ჩარჩოები შეიძლება იყოს:
- პლასტიკური. ეს არის იაფი ვარიანტი, რომელიც ხშირად არ განსხვავდება მშენებლობის ხარისხით. პლასტიკური კარგია, რადგან ის მსუბუქია. თუმცა, მასალის წინააღმდეგობა სხვადასხვა სახის ზემოქმედებაზე დაბალია. ასევე, პლასტმასის კორპუსი სწრაფად ცვდება.
- მეტალიკი. თუჯის ან უჟანგავი ფოლადის კორპუსები უფრო მძიმე და ძვირია. მაგრამ ასეთი მასალები უფრო დიდხანს გაგრძელდება.
- კომბინირებული. ბაზა დამზადებულია უჟანგავი ფოლადისგან, დანარჩენი ნაწილები კი პლასტმასისგან. გათვალისწინებულია ორივე მასალის უპირატესობა. კომბინირებული მოწყობილობები არ არის მძიმე, გამძლე და არც თუ ისე ძვირი.
კონტროლი
არსებობს ვაფსლის საცხობების კონტროლის რამდენიმე გზა:
- მექანიკური
- ელექტრონული
- კომბინირებული
პირველ შემთხვევაში, პანელზე განთავსებულია სპეციალური კონტროლი. მოდელებს ელექტრონული კონტროლის ოფციით აქვთ ღილაკები და დისპლეი. კომბინირებულ მოწყობილობებს აქვთ ყველა ეს ელემენტი.
მოდელები ჩაშენებული დისპლეით უფრო მოსახერხებელია გამოსაყენებლად. ის აჩვენებს ინფორმაციას დაყენებული ტემპერატურის შესახებ, ასევე შეუძლია მიუთითოს კერძის მზადებამდე დარჩენილი დრო. მოდელები დისპლეით იშვიათია და მათი ფასი უფრო მაღალია.
მითითება იქნება დამატებითი უპირატესობა. როგორც წესი, ის ჰგავს ერთ ან ორ პატარა ნათურას, რომელიც მდებარეობს კორპუსის თავზე. არსებობს ორი ტიპის ინდიკატორი: ერთი მიუთითებს იმაზე, რომ ვაფლის საცხობი გახურდა და მზად არის გამოსაყენებლად, მეორე მიუთითებს გამოცხობის დასრულებაზე. ზოგიერთ მოწყობილობას აქვს ხმოვანი სიგნალი, რომელიც მიუთითებს ვაფლის მზადყოფნაზე. ასევე არის ავტომატური გამორთვის ფუნქცია. ის მუშაობს მაშინ, როდესაც მზა ინდიკატორი ანათებს.
ჩვენ ასევე გირჩევთ, განმარტოთ, არის თუ არა თერმოსტატი შეკრებაში. ის არ მისცემს ელექტრო ვაფლის საცხობს გადახურებას ან გაგრილებას.
რაზე უნდა გაამახვილოთ ყურადღება ვაფლის საცხობის ყიდვამდე
ვაფლის შესაფერისი საცხობის შესაძენად, გირჩევთ, გააკეთოთ შემდეგი:
- წინასწარ გადაწყვიტეთ რა ზომის მოწყობილობა უნდა იყოს, თუ სამზარეულოში სივრცე შეზღუდულია. წინააღმდეგ შემთხვევაში, შეიძლება მოხდეს, რომ არ იყოს შესაფერისი ადგილი გამოსაყენებლად და შესანახად.
- გადაწყვიტეთ რას მოამზადებთ. თუ თქვენ აპირებთ ერთი ტიპის ვაფლის გამოცხობას, მაშინ არ გჭირდებათ კომპლექსური მოდელების განხილვა დამატებითი გრილის ან დონატის პანელებით.
- განსაზღვრეთ ძალა. საკმარისი უნდა იყოს ვაფლის რკინით, რომ გაუმკლავდეს კერძების სასურველი მოცულობის მომზადებას. ოპტიმალური მაჩვენებელია 750-დან 1000 ვატამდე.
- დარწმუნდით, რომ კორპუსი დამზადებულია გამძლე მასალისგან და აქვს რეზინის ფეხები. საერთო ვარიანტები - კომბინირებული, დამზადებული ლითონისა და პლასტმასისგან
- ნუ დაზოგავთ უსაფრთხოებას. ვაფლის რკინას უნდა ჰქონდეს თბოიზოლაციის საფარი, თერმოსტატი და ჩამკეტი, რომელიც აფიქსირებს პანელებს. ამ ელემენტების მქონე მოდელები უფრო ძვირია, მაგრამ მათი გამოყენებისას დამწვრობის რისკი ნაკლებია.
დასასრულს, მინდა მადლობა გადაგიხადოთ ყურადღებისთვის და გამოვთქვა იმედი, რომ მოწოდებული ინფორმაცია საკმაოდ სასარგებლო იყო.დღესდღეობით მაღაზიის პროდუქტები, კერძოდ ვაფლი საკმაოდ ძვირია და გარდა ამისა, ჯანმრთელობისთვის ყოველთვის არ არის უსაფრთხო.იმედია ჩვენი სტატია დაგეხმარებათ,სწორი ვაფლის საცხობის არჩევაში ჩვენს საიტზე archevani.ge.